ŠOK U FORMULI 1 Hamiltona čeka zabrana trkanja? Evo šta je pravi razlog
EPA/KAMRAN JEBREILI

Razlog moguće zabrane je nakit koji Hamilton ima na sebi, a koji nije dozvoljen prema pravilima FIA. 

Britanac je uputio molbu organizatorima da olakšaju pravila o nakitu, posebno onom permanentnom, ali će, kako stvari stoje, morati ipak da popusti do kraja meseca i trke u Kneževini. 

-Mislim da je nepotrebno uopšte baviti se ovim. Ja sam ovde kako bih bio saveznik ovog sporta. Imamo veće probleme sa kojima moramo da se borimo - izjavio je nedavno Hamilton na pres konferenciji na koju je došao sa osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice i dve minđuše. 

 

 

Vozač Mercedesa je istakao da ne može da ukloni svoje minđuše i prsten u nosu, koje nosi i dok se nalazi u bolidu tokom trka. 

ŠOK U FORMULI 1 Hamiltona čeka zabrana trkanja? Evo šta je pravi razlog

EPA/ALI HAIDER

 

Informacije o potencijalnoj zabrani za Hamiltona preneo je novinar "Skaj sporta" Ted Kravic.

-Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke 'fore' (Majami i Barselona), da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto sa čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja - naveo je Kravic i zapitao se da li će Hamilton samo plaćati kazne koje bude dobio u Monaku i narednim trkama. 

FALI SAMO NOVAK Legendarni Bekam objavio "nasjkuplju" sliku i ostavio sve bez reči (VIDEO)

ŠOK U FORMULI 1 Hamiltona čeka zabrana trkanja? Evo šta je pravi razlog

EPA/Kamran Jebreili Pool

 

Međutim, pomenuti novinar takođe ističe mogućnost da FIA pravila upotrebi i na najstroži mogući način.

-Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve - dodao je Kravic. 

Sa druge strane, prvi čovek Mercedesa Toto Volf veruje da će FIA i Luis pronaći ipak rešenje na kraju. 


Ono što je bilo potrebno je da se otvori dijalog između Luisa i Mohameda (bin Sulajema, predsednika FIA). Jasno je da su pravila tu da bi zaštitila vozače, ali nama su potrebni i raznovrsnost i način da se izrazite, a znamo da je ovo bitno Luisu. Bez ulaska u detalje i toga gde bi pirsing trebalo da ostane ili ne, ja sam siguran da će oni doći do dogovora - objasnio je Volf. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading