Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio Prvenstvo Srbije u u gađanju vazdušnim oružjem
Strahinja Babović

Prvenstvo države u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program), koje se danas i sutra održava u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, proglasio je otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je tom prilikom istakao da je ovo prvenstvo, u organizacionom smislu, veoma veliki uspeh i sportski događaj za Suboticu, s obzirom na to da ovakvo takmičenja u streljaštvu u ovom gradu nije organizovano poslednjih 30 godina.

- Domaćin ovog dvodnevnog, najmasovnijeg nacionalnog takmičenja u streljaštvu na kome će se nadmetati više od 500 takmičara iz svih streljačkih klubova iz naše zemlje je Streljački klub ‘Spartak’, osnovan 1981. godine. To je jedan od sportskih kolektiva koji čine veliku porodicu Sportskog društva železničara ‘Jovan Mikić Spartak’, najmasovnijeg sportskog društva u Republici Srbiji, Trenutno imaju 207 registrovanih članova, od kojih se 50 aktivno takmiči u sve tri kategorije: pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj. Poželeo bih svim učesnicima puno sreće u nastupima i dobre rezultate, a dragim gostima prijatan i ugodan boravak u našoj lepoj Subotici - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio Prvenstvo Srbije u u gađanju vazdušnim oružjem

Strahinja Babović

 

Za nastup na Prvenstvu Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom u sve tri kategorije (pionirska, juniorska i seniorska), tradicionalnoj discipline koja je u prvom planu i po običaju okuplja sve generacije (ove godine uzrasta od devet do 69 godina), prijavilo se 428 strelaca iz 53 kluba.

Organizatori ovog takmičenja poručuju da raduje i sve veći broj učesnika u nadmetanjima pištoljem za najmlađi uzrast. Disciplina pištolj za pionirke i pionire je od 2020. godine u programu nacionalnih prvenstava Srbije, a na ovom prvenstvu u Subotici će se nadmetati 75 devojčica i dečaka.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio Prvenstvo Srbije u u gađanju vazdušnim oružjem

Strahinja Babović

 

Na današnjem programu su takmičenja pionirki i pionira (puška) i pionirki i pionira (pistolj). U nedelju, 8. maja, nadmetaće se juniori i juniorke (puška), i seniori i seniorke (puška).

U okviru ceremonije svečanog otvaranja prvenstva intonirana je i himna Srbije „Bože pravde“.

Pokrovitelji Prvenstva Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program) su Grad Subotica i Sportski savez grada Subotice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading