DA LI OVO ZNAČI KRAJ Najbolji britanski atletičar svih vremena najavio kraj karijere
EPA-EFE/Adam Davy / POOL

Tokom karijere Farah je osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i šest svetskih titula, a pobedio ga je trkač iz atletskog kluba Elis Kros, koji je morao da plati 37 funti da bi učestvovao u trci. 

Farah je trku završio sa četiri sekunde zaostatka za Krosom, a minut slabije od svog najboljeg rezultata u drumskoj trci. Na pitanje da li misli da je njegova karijera elitnog trkača gotova, on je odgovorio: "Sigurno. Samo sam iskren sa vama". 

Kako je preneo Gardijan, 39-godišnji Farah je kasnije pokušao da ublaži tu izjavu, rekavši da će sigurno propustiti Svetsko prvenstvu u julu, ali da još nije potpuno odustao od učešća na Igrama Komonvelta i Evropskom prvenstvu.

-Više nisam mlad. Ne mogu tako lako da se vraćam posle svake pauze. Čeka me mnogo posla da se vratim u formu i da se ponovo trkam u pristojnoj formi - naveo je on.

On je trčao u Londonu prvi put posle pauze od 11 meseci. Farah nije uspeo da se plasira na Olimpijske igrae u Tokiju zbog povrede stopala.

-Zaista je važno da testirate svoje telo i vidite gde ste. Volim sport i ono čime se bavim. Imao sam dugu karijeru. Telo mora da bude spremno. Morate da budete u dobrom raspoloženju da se trkate sa ovim momcima. Morate da kažete gde ste. Nisam više mlad, zar ne? - rekao je Farah, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

EPA-EFE/Adam Davy / POOL

 

TRAGEDIJA U SVETU SPORTA Postala šampionka države, pa dan kasnije pronađena mrtva

On je rekao da ga je Kros zasluženo pobedio.

-Mora da je prošlo 20 godina, najmanje, otkako me je pobedio trkač iz nekog kluba. Prošlo je dugo. Ali svaka mu čast, bio je vrlo odlučan. Ovo je realnost. U trci nisam mogao da 'menjam brzine'. Jednostavno to nisam imao - naveo je Farah.

Farah je dodao da će razgovarati sa suprugom Tanjom Nel o budućnosti, a nagovestio je da će za sada trčati drumske trke.

-Niko me ne poznaje bolje od moje supruge. Volim sport, pokreće me. Ali moram da donesem pravu odluku - naveo je Farah. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading