PREBOGAT ŠAHOVSKI VIKEND U GLAVNIM ULOGAMA DECA Zakuvava se bitka u Novom Sadu, blizu smo kraja
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Upravo zbog toga, svedoci smo pravih drama. Kod dečaka do 8. godina, Miloš Pasula beži glavnom pratiocu Perunoviću pola poena i ukoliko se neko iznenađenje ne desi biće i novi prvak Srbije. Kod devojčica, Dunja Milojević vodi koliko ima i Sara Sitvuk, ali sa partijom više i Nina Smilić sa pola poena manje. Tu treba tražiti novu šampionku.

Kod dečaka do 10. godina Nikola Šakotić je preoteo prvo mesto Mihajlu Miladinoviću i beži pola poena. Irina Rajlić je za sada bez greške i beži svojoj konkurentkinji Lei čitav poena. Ovde je skoro pa jasna pobednica, no sačekajmo kraj.

Do 12. godina je veoma napeto i biće borbe do samog kraja. Iz kola u kolo se smenjuju vodeći. Trenutno sa pola poena više vodi Vuk Ćirković, a za njim su igri još sigurno pet takmičara. Kod devojčica Vera Vujović je neumoljiva. Sigurnim korakom grabi ka naslovu šampionke Srbije. Ukoliko sutra prebrodi Anu Bagaš koja za ostaje čitav poen, teško da će Veru neko sustići. U nekim varijantama dovoljan je i remi.

U grupi do 14. godina se dešavaju velika iznenađenja. Dok smo pre početka turnira gledali u Ljepića, Milanovića i Guseva, niotkuda pojavio se Ćuzović, koji je izbio na čelo karavana i vodi trku sa pola poena više ispred Ljepića i Milanovića i poen više od Guseva. Između ova četiri dečaka treba tražiti šampiona. Kod devojčica Andrea Stanković je neprikosnovena. Svih sedam trijumfa i čak dva poena više od drugoplasirane. Znamo i prvu šampionku!

Saša Jevtić

 

Boris Stranković suvereno vlada do 16. godina. Sa poenom i po više, beži najbližim pratiocima i teško da će ga bilo ko sustići. Marta Dakić vodi i dalje. Pregrmela je i Anu Tadić i beži Mili, Anji i Anastasiji Vojinović pola poena. Sa njima je igrala i kako stvari stoje smeši joj se titula.

Dobri drugari van šahovske table, a ljuti konkurenti za njom Ivanović i Tadić vode u najstarijoj grupi dečaka, pola poena više u odnosu na Aleksandra Radojičića koji ih u stopu prati. U ponedeljak ćemo videti upravo duele Tadića i Radojičića. I za kraj najstarije devojčice. Kakva drama, kakav fotofiniš. Dva kola do kraja, čak četiri takmičarke izjednačene. Nevena Đorđević, Marijana Bilić, Anastasia Grozdanović i Varvara Veljković vode. Marijana igra u sledećem kolu protiv Varvare i to je derbi u ovoj grupi.

Dva kola do kraja, bitke se nastavljaju, svi postaju nervozniji, a oni koji budu najsmireniji, najodlučniji i skoncentrisani, mogu da se nadaju snovima koje su sanjali.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (1)

Loading
Dole RADIĆ

03.05.2022 03:01

Imal nekog iz Mitrovice. Tamo je odlična škola bila