Kadetski šampioni u ubrzanom i brzopoteznom šahu - Anastasija Grozdanović Fišerovski
ŠSS

Najdinamičniji su svako ubrzani i brzopotezni šah, a onaj najvažniji standardni startuje u sredu i trajaće sedam dana do 3. maja.

U utorak je nakon svečanog otvaranja, počeo 15. kadetski festival Srbije u šahu i to po ubrzanom tempu od 15 minuta i pet sekundi po potezu. Predviđeno je da se igra 7. kola, ali je kod najmlađih i najstarijih devojčica odigran Berger ( svako sa svakim).

Učestvovalo je 123. dečaka i 63. devojčice.

U grupi do 8. pobedio je kod dečaka Miloš Pasula, u veoma neizvesnoj borbi do samog kraja. Veliku konkurenciju su mu pravili Nikola Adamović koji je bio drugi, odnosno Uroš Perunović na trećem mestu. Kod devojčica Dunja Milojević je zabeležila svih pet pobeda, a daleko iza nje sa po tri poena ostale su drugoplasirana Nina Smilić i trećeplasirana Natalija Vujičić.

U grupi do 10. ubedljiv je bio Nikola Šakotić sa 8,5, a iza njega su ostali Andrej Dobričan sa 7 i Konstantin Mandraš sa 6 poena. Kod devojčica Lea Kokai iz Apatina je bila prva, a iza nje su ostale Milica Vujičić i Irina Rajlić.

U grupi do 12. Vuk Ćirković je zahvaljujući dodatnim kriterijumima bio prvi, ispred Aleksandra Kutanjca, dok je treći sa pola poena bio Novak Dumbelović. Kod devojčica Vera Vujović je za pola boda bila bolja od Ane Bagaš, dok je treća bila Vera Bogdanović.

Kadetski šampioni u ubrzanom i brzopoteznom šahu - Anastasija Grozdanović Fišerovski

ŠSS

 

U grupi do 14. godina pobedio je novopečeni kadet koji nastupa na našoj list. Do juče Rus Mihail Gusev prošao je prvi kroz cilj sa pola poena više ispred favorizovanog Marka Milanovića i Davida Skopljaka. Biće ovo zanimljiva i vrlo teška grupa u standardnom šahu. Kod devojčica, Andrea Stanković je bila prva sa 6, ispred Anastasije Vojinović sa 5 i Dunje Bajović sa 4 poena.

U grupi do 16. godina Pavle Ćirić je trijumfovao sa 6,5, ostavivši iza sebe prvog favorita Luku Ristića za čitav poen i trećeplasiranog Arsenija Košćala sa 4. Bilo je uzbudljivo i kod devojčica. Mila Radenković je prva prošla kroz cilj, a na pola koraka je bila Anastasija Vujanović, a korak iza vodeće Marta Dakić.

U grupi do 18. godina prvi favorit Marko Ivanović opravdao je tu ulogu i bio prvi ispred Igora Stankovića i Alekse Alimpića. Anastasija Grozdanović je sigurno posle dva dana zvezda prvenstva. Ona je trijumfovala u svih devet partija u najjačoj konkurenciji ispred Nevene Đorđević sa dva poena više, odnosno Marijane Bilić kojoj je pobegla tri poena.

Odmah nakon toga odigran je i brzopotezni turnir u istim grupama. Pobednici u brzopoteznom šahu i šampini Srbije po grupama su:

M8 Miloš Pasula, D8 Dunja Milojević, M10 Nikola Šakotić, D10 Irina Rajlić, M12 Novak Dumbelović , D12 Vera Vujović, M14 Marko Milanović, D14 Milica Amidžić, M16 Aleksa Micić, D16 Mila Radenković, M18 Lav Pajčin i D18 Marijana Bilić.

U standardnom šahu koji kao što smo već napomenuli počinje u sredu od 16 časova, prijavilo se 145. dečaka i 80. devojčica. Može se reći da je ovo veoma značajan broj takmičara i da će šahovski treneri, roditelji i ostali šahovski radnici prisustvovati velikom šahovskom prazniku.

Novi Sad i Hotel Putnik, spremno su odradili prva dva takmičarska dana. Nadamo se da će i dani koji su pred nama biti uspešni i sve to i potvrditi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading