POBEDA ŠAHA U STAROJ PAZOVI Šahovski savez Srbije i SO Stara Pazova napravili događaj za pamćenje
M.Stanković

Prvo je u subotu održano pojedinačno takmičenje učenika osnovnih škola u šahu, gde je učešće uzelo 698. učenika iz cele Srbije. Ta deca su prošla kroz niz kvalifikacija, školsko, opštinsko, okružno/gradsko da bi došla do ovog događaja.

Takmičili su se sedam kola, uz tempo igre 15. minuta po igraču. Organizatori su decu dočekali sa poklonima, obezbedili osveženja tokom igre, a u pauzama delili sendviče, kako bi deca izdržala ovo veoma zahtevno takmičenje. U 16. kategorija, dobili smo prvake Srbije u šahu za kalendarsku 2021/2022 godinu.

Takmičenje su otvorili predsednik opštine Đorđe Radinović i Marijan Stričević specijalni savetnik predsednika ŠSS.

Takmičenje su uspešno koordinirali Aleksandar Mijić i Miodrag Stanković. Angažovano je dosta volontera, koji su bili na usluzi šahovskim sudijama, deci ali i pratiocima, zahvaljujući školi domaćina i direktoru Miroslavu Markoviću.

Brinulo se o svakom detalju. Ovakav događaj kod pratioca je proizveo uzbuđenje, a kod dece pored uzbuđenja i vidljivi strah. Velika organizacija, veliki broj učesnika, mala deca koja se prvi put susreću, ovim događajem bila su impresionirana. Videlo se to na njihovim licima.

Nakon svega, vlada mišljenje da je ovo takmičenje organizovano i sprovedeno na vrhunskom nivou. Organizatori su se potrudili da se deci sudi fer i korektno i ako je i učinjena neka greška od sudija, nije učinjeno sa namerom. Postoji krilatica:“Ko radi taj i greši, ko ne radi nikad neće ni pogrešiti“.Za sve takmičare su bile nameštene figure, a za učenike i učenice prvih i drugih razreda, obezbeđeni su i satovi. Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju i šahovskim klubovima Stari Grad i Banovcima Dunav, Šahovskom savezu Vojvodine i Šahovskom savezu Srbije koji su ustupili svoju opremu na korišćenje i pomogli ovaj događaj.

POBEDA ŠAHA U STAROJ PAZOVI Šahovski savez Srbije i SO Stara Pazova napravili događaj za pamćenje

M.Stanković

 

ŠAHOVSKA ŽURKA OSNOVACA ZA VIKEND U STAROJ PAZOVI U subotu i nedelju šahovski spektakl, a u glavnoj ulozi najbolji osnovci Srbije

Pobednicima su uručeni pehari, medalje i diplome, a za drugo i treće mesto medalja i diploma.

Opština Stara Pazova može biti zadovoljna jer su među nagrađenim učenicima bili Sara Mijić iz Stare Pazove učenica četvrtog razreda koja je bila druga, i Lazar Girgis iz Starih Banovaca, učenik sedmog razreda, koji je zauzeo treće mesto.

U nedelju je odžano ekipno takmičenje gde je učestvovalo 38. ekipa. Posle više sati borbe, prva kroz cilj je prošla Stevica Jovanović Pančevo, druga Svetislav Golubović Mitraljeta iz Batajnice, a treće mesto uzela je škola Kosta Trifković iz Novog Sada.

Nataša Miciđ predsednica skupštine, nagrađenima je uručila medalje, pehare i diplome, čime je završeno najzahtevnije i najmasovnije takmičenje koje je u nadležnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading