OTKRIVEN UZROK SMRTI SNEŽANE PANTIĆ Slavna karatistkinja se borila sa opakom bolešću, ali nije izdržala
Printscreen/ Instagram

Nekadašnja karatistkinja i supruga bivšeg golmana Partizana Đorđa Pantića, Snežana Pantić izgubila je životnu bitku.

Snežana Pantić, devojačko Perić, bila je jedna od najlepših srpskih sportiskinja u svoje vreme. Pobeđivala je na tatamiju, ali onu najvažniju borbu, borbu za život nije uspela da dobije.

Dugo se borila sa opakom bolešću, sa rakom dojke, ali na kraju nije uspela da izađe iz toga kao pobednica. Šampionka je pre nekoliko dana primljena u bolnicu, ali je nažalost preminula.

Prvo je sportiskinji koja se okitila velikim brojem medalja sa Evropskih i Svetskih prvenstava dijagnostikovan rak dojke, ali na nesreću on se kasnije i proširio.

 

 

Snežana je rođena u Zrenjaninu 18. juna 1978. godine i sportom je počela da se bavi sa svega 11 godina. Počela je sa atletikom i gimnastikom, dok je mlađi brat Zoran nije odveo na karate trening.

Snežana Pantić je osvajala zlatne medalje na svetskim i evropskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, bila je prvakinja države 16 puta, osvojila je ukupno 36 medalja.

Iza sebe je ostavila 15-godišnju ćerku i supruga Đorđa, bivšeg golmana i trenera Partizana, kojeg je tužna vest zatekla na mestu trenera golmana Al Fejhe u Saudijskoj Arabiji u stručnom štabu trenera Vuka Rašovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Божидар Анђелковић

11.02.2022 11:19

Шест година сам као новинар дневног листа „Политика“ пратио карате, био сам специјални извештач из четрнаест земаља Европе, Азије и Африке. Биле су то тешке деведесете, Србија притиснута санкцијама „међународне заједнице“. Пуно пута писао сам о успесима Снежане Перић, правио са њом интервјуе за „Политику“ из најудаљенијих земаља света. Народ је волео, тренери и колегинице често били љубоморни на њу, нешто због њене лепоте, а нешто због великих успеха које је постизала на татамију. Радовала се победама, али је увек остајала достојанствена. Искрено сам потресен њеним прераним одласком. Надао сам се да ћу и даље са њом разговарати за медије али, ето...