Gradonačelnik Bakić prisustvovao svečanoj dodeli priznanja najboljim trenerima u tradicionalnoj akciji RTV „Yueco“ iz Subotice
Strahinja Babović

Po oceni sportskih novinara ove medijske kuće, najbolji trener u 2021. godini na lokalnom nivou je šef Stručnog štaba ŽFK „Spartak“ Boris Arsić, trener sa najboljim rezultatima Veselin Rakočević (Tenis klub „Spartak“), a najbolji trener u radu sa mlađim kategorijama Petar Kopunović (Ženski vaterpolo klub „Spartak“), dok su selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović najbolji treneri na republičkom nivou. Specijalno priznanje „Yueco“ televizije u okviru tradicionalne akcije „Najbolji treneri“ pripalo je nacionalnom treneru u Karate federaciji Srbije Roksandi Atanasov, a nagrada za istaknutog sportskog radnika proslavljenom rvaču i treneru Sretenu Damnjanoviću koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Rvačkog kluba „Spartak“ i „Vojvođanske rvačke akademije“ u Kanjiži. Svečanoj dodeli priznanja, održanoj danas u hotelu „Forum”, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, nakon obraćanja prisutnima, uručio nagradu selektoru Dejanu Saviću.

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, rekao da je „Yueco“ televizija jedan od simbola Subotice, a priznanje koje je pokrenula i koje održava na najvišem nivou već 23 godine veoma značajno za ovaj grad, posebno kada okuplja u njemu i najuspešnije sportske stručnjake Srbije.

GRADONAČELNIK SUBOTICE STEVAN BAKIĆ: Zadovoljan sam urađenim u 2021. godini

„Protekla godina bila je period velikih uspeha za subotički sport, tokom koje smo zaista potvrdili da smo 'grad sporta'. Imao sam u 2021. mnogo prilika da, kao gradonačelnik, budem gost na sjajnim sportskim manifestacijama, čestitam pobednicima i uručujem nagrade. Najznačanije od svega, imao sam mnogo kvalitetnih razgovora sa sportskim radnicima, trenerima i upravama, kako bismo, u saradnji sa Sportskim savezom grada Subotice, nadležnim pokrajinskim sekretarijatom i republičkim ministarstvom, činili sve što možemo da unapređujemo uslove za rad, kako pojedinačnih takmičara, tako i sportskih kolektiva“, naveo je Bakić.

Gradonačelnik Bakić: Samo ujedinjeni, s verom u Boga, svoju zemlju i sebe možemo da nastavimo uspehe (FOTO)

Uz isticanje da mu je puno srce kada ovde vidi predstavnike i trenere tri sportske porodice SDŽ „Spartak“ – Bojana Arsića iz ženskog fudbalskog kluba, Veselina Rakočevića iz tenis kluba i Petra Kopunovića iz ženskog vaterpolo kluba, gradonačelnik Bakić je kazao da smo svi ponosni i na subotičku legendu Sretena Damnjanovića koji je mnogo dao rvanju i Subotici.

„Čestitam svim dobitnicima priznanja, a moja je velika čast danas da uručim priznanje za najboljeg trenera selektoru naše vaterpolo reprezentacije Dejanu Saviću, koji je već proglašen za najboljeg vaterpolo trenera na svetu. Dejan je, tokom godina, svima nama doneo mnogo radosti, ponosa i vere u našu Srbiju kada nam je bilo najpotrebnije. Odličje koje će sada primiti je skroman znak zahvalnosti i priznanja koje mu dodeljuje jedna subotička redakcija, kao predstavnik svih Subotičana, sa nadaom da će zauzeti mesto među najsjajnijim evropskim, svetskim i olimpijskim medaljama koje nam je doneo“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Strahinja Babović

 

 

Nakon emitovanja kraćeg filma o nagrađenima, urednica Sportske redakcije RTV „Yueco“ Danijela Pinter uručila je priznanja najboljim trenerima. Umesto službeno odsutnog šefa struke ŽFK „Spartak“ Borisa Arsića nagrada je predata njegovom bratu, generalnom sekretaru ovog kluba Bojanu Arsiću. Draganu Joviću i Roksandi Atanasov, koji takođe nisu mogli da prisustvuju današnjoj svečanosti, priznanja će biti naknadno uručena.

Nagrađeni treneri zahvalili su se Sportskoj redakciji RTV „Yueco“ na dodeljenim priznanjima. Uz isticanje da mu je čast što je posle pet godina ponovo nagrađen ovim priznanjem, Dejan Savić je rekao da se u Subotici oseća kako kod svoje kuće i da veruje da će nagradu „Yueco“ televizije primiti i posle Olimpijskih igara u Parizu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading