GRADONAČELNIK SUBOTICE STEVAN BAKIĆ: Zadovoljan sam urađenim u 2021. godini
Foto: Grad Subotica

Došli smo sa 6,3 na 7,4 milijarde dinara u istom budžetu koji je, pored ostalog, izneo i teret potpune otplate duga za vojnu imovinu od 214 miliona dinara, duga prema trezoru grada od 150 miliona i velikog dela dugovanja ’Apoteke’ Subotica od 158 miliona dinara, dodao je rekao je gradonačelnik na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru u Gradskoj kući na kojoj je, uz osvrt na urađeno u ovoj godini na izmaku, predstavio planove razvoja Subotice za 2022. godinu.

Bakić je dodao da je Grad Subotica ove godine prvi put sproveo proces participativnog budžetiranja i da je sprovedenom anketom prikupljeno 250 predloga građana.

GRADONAČELNIK SUBOTICE STEVAN BAKIĆ: Zadovoljan sam urađenim u 2021. godini

Foto: Grad Subotica

 

„Na svaki predlog je odgovoreno od stručnih službi i zaista nam je dragoceno da čujemo od građana koji su to projekti i teme koje oni žele da vide podržane od strane Grada. Tu vidimo jednu veliku želju za unapređenje pre svega komunalne infrastrukture, od putne do kanalizacione, i to su potrebe na koje ćemo se truditi da odgovorimo u narednim godinama“, rekao je Bakić.

Govoreći o ovogodišnjim uspesima i rezultatima, istakao je da je najznačajniji događaj u privrednoj sferi, koji će, kako je rekao, godinama donositi ogromne koristi gradu otvaranje fabrike renomirane kompanije „Bojsen“ u subotičkoj Privrednoj zoni „Mali Bajmok“.

„Planirano ulaganje investitora od 65 miliona evra u izgradnju i opremanje najmodernije fabrike u Srbiji premašeno je za čak više od pet miliona evra. Prema najavama najvišeg rukovodstva kompanije, ova fabrika će biti baza za poslovanje u celoj Srbiji, a njen značaj za imidž Subotice u međunarodnom poslovnom svetu nemerljiv. Država je subvencionisala otvaranje ove fabrike sa četiri miliona evra, Grad Subotica je obezbedio deset hektara zemljišta, a ta kompanija, po ugovoru, do 2024. godine treba da zaposli 507 naših sugrađana. Do 2024. godine, kroz razne poreze, takse i naknade, u budžet grada sliće se 1,2 miliona evra, rekao je Bakić.

GRADONAČELNIK SUBOTICE STEVAN BAKIĆ: Zadovoljan sam urađenim u 2021. godini

Foto: Grad Subotica

 

 

Naglasio je da će 2021. ostati u istoriji grada zabeležena jednako kao i 1869. godina, kada je železnica došla u Suboticu i započela njen dinamičan razvoj.

„U ovoj godini koja se sutra završava najpre su u oktobru krenuli radovi vredni oko 100 miliona evra na jednom savremenom železničkom povezivanju našeg grada i Segedina, a potpom su krajem novembra započeli radovi na rekonstrukciji pruge od Novog Sada do granice na Kelebiji. Subotica se vraća kao železničko čvorište za 21. vek. To je, naravno, pre svega zasluga naše državne politike i državničke vizije predsednika Aleksandra Vučića, a naša lokalna samouprava spremno je dočekala sve izazove tako velikih projekata i bila maksimalno angažovana oko posla eksproprijacije zemljišta i koordinacije pripremnih radova sa izvođačima tog izuzetno složenog posla“, podvukao je Bakić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading