VATERPOLISTI RADNIČKOG U ATINI Olimpijakos je ipak favorit
Foto: SPD Radnički

Ne zato što su Grci dva puta osvojili elitno evropsko klupsko takmičenje (2002. i 2018. godine), već zato što su u ovom trenutku na drugom mestu u grupi A, sa 13 bodova, samo jednim manje od prvoplasirane Breše.

Za tim iz Atine igraju Filip Filipović, najbolji igrač sveta u prethodnoj godini, hrvatski reprezentativci Marko Bijač i Andro Bušlje, kao i više grčkih reprezentativaca, olimpijskih vicešampiona, među kojima su Emanuil Zerdevas, Konstantinos Genidunijas, Janisa Funtulis, Georgijos Dervisis, Konstantinos Murikis i Hristodulos Kolomvos.

Olimpijakos je jedna od najboljih ekipa, sastavljena od nekoliko vrhunskih internacionalaca i grčkih reprezentativaca. Odlično su popunjeni na svim pozicijama i praktično su tim bez mane. Realno su jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona - ocenjuje Nebojša Toholj, centar Radničkog, koji je na širem spisku selektora Srbije, Dejana Savića.

On dodaje da njegov tim želi da nastavi kontinuitet dobrih partija, kada je osvojio Kup pobedama protiv Crvene zvezde i Novog Beograda:

- Ovo nam je prva utakmica posle osvojenog Kupa i ovoj godini. Daćemo maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno, protiv fenomenalne ekipe. Posle toga očekuju nas i važna utakmica sa Crvenom zvezdom i druga grupa Regionalne lige, pa želimo da uđemo u dobru formu i za te duele.

Po povratku iz Atine, Kragujevčani u svom bazenu dočekuju Crvenu zvezdu (nedelja, 19.00). Ulaznice za taj duel su u prodaji, na info-pultu bazena, po ceni od 200 dinara,.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading