BUDISAVLJEVIĆU JOŠ JEDNA MEDALJA NE EVROPSKOM PRVENSTVU! Luka odbranio čast Srbije, Rusi ubedljivi u cugeru!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

U grupi do 8 Pasula i Adamović su završili na 6. i 7. mestu sa po 11 poena. Nikolaj Klejmenov sa 16,5 iz Rusije je prvi. Kokai, Radenković i Vujičić sa 9 zauzele su od 8. do 10. mesta,a Milda Alejunite iz Litvanije je prva sa 17.

Egor Kolerski iz Rusije do 10 godina je prvi sa 14,5, a Novak Dumbelović sa 11 poena zauzeo je 14. mesto. Anja Beber iz Slovenije sa 15,5 je prva, dok je Vera Vujović sa 12,5 zauzela najnepopularnije 4. mesto i tako još jednom ostala bez medalje, ali i pokazala da krupnim stopama gazi ka visinama.

Sava Vetohin do 12 godina iz Rusije se domogao zlata sa 15,5 poena. Andrej Ljepić sa 12 poena morao as se zadovolji 6. mestom. Ana Šukhman iz Rusije je prva sa 15 kod devojčica, a najbolja naša devojčica je Vugdalić Emilija sa 9,5 na 8. mestu.

 

BUDISAVLJEVIĆU JOŠ JEDNA MEDALJA NE EVROPSKOM PRVENSTVU! Luka odbranio čast Srbije, Rusi ubedljivi u cugeru!

Foto: Dejan Briza

 

Artiom Stribuk iz Belorusije je u zadnji čas pretekao Temerlana Čindigurina i ako su imali isti broj poena po 14. Pavle Ćirić je zauzeo 9. mesto sa 11,5. Nomina Darmaeva iz Rusije je prva kod devojčica sa 14, a Emilija Lazović sa 9,5 zauzela je 18. mesto.

U grupi do 16 godina Dominik Laux sa 14 iz Nemačke je prvi, dok je Stefan Tadić posustao i nije uspeo da uzme medalju. Morao je da se zadovolji 9. mestom sa 10,5. Kod devojčica Ksenija Zelianckova iz Belorusije je prva sa 13,5 Naša najbolja je Anja Jovanović na 9. mestom sa 10 poena.

U najstarijoj grupi do 18 Kiril Šubin iz Rusije је prvi sa 16,5. Luka je uspeo da sačuva obraz Srbije i uzme bronzu. Ujedno je i najuspešniji naš takmičar. Aliaksandra Tarasenka iz Belorusije sa 16,5 je ubedbljivo bila prva kod devojčica. Marijana Bilić zauzela je 9. mesto, a Anđela Dimitrijević 11. sa po 9,5 poena.

Kada je reč o medaljama, ponovo je izdominirala Rusija koja je sakupila čak 19 medalja, od čega 6 zlata. Druga po uspešnosti je Belorusija koja je uzela 9 medalja od čega 3 zlata. Treća je reprezentacija Slovenije sa 2 medalje, a po jednu medalju imaju Rumunija, Engleska, Nemačka, Litvanija, Ukrajina i Srbija.

Novi Sad je pokazao da je šahovski grad i još jednom demonstrirao potencijal koji ima.

 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading