ŠEF RED BULA U EKSTAZI Čoveku koji je Ferstapenu "poklonio" titulu obećao doživotne zalihe ove stvari, a onda je priznao kako je vikao na direktora trke
EPA-EFE/Ali Haider

Maks Ferstapen je svetski šampion u Formuli 1.

Odluka je pala u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju na stazi Jas marina.

Holanđanin je pretekao sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona (izjednačen sa Mihaelom Šumaherom) i okitio se titulom.

Za sve je "kriv" Nikolas Latifi iz Vilijamsa, slupao se u momentu kada je vozač Mercedesa imao nedostižnu prednost.

Vozilo bezbednosti je moralo da uđe na stazu, pa se prednost Engleza od desetak sekundi istopila.

Kristijan Horner, šef Red bulovog tima, obećao je vozaču Vilijamsa doživotno snabdevanje energetskim pićem sponzora po kome tim i nosi ime.

- Imaće doživotnu zalihu Red bula, budite sigurni u to - rekao je Horner "Kanalu 4". - Bilo nam je potrebno nešto od trkačkih bogova u poslednjih deset krugova. Hvala Nikolasu za vozilo bezbednosti. Stjuarti su takođe odlično odradili posao kako bi se trka nastavila.

Priznao je Horner i da je vikao na direktora trke Majkla Masija da pruži šansu Maksu da pretekne Luisa, jer je pretilo da se trka završi pod vozilom bezbednosti.

Kada je došlo do udesa Maks je otišao u boks po nove meke gume, tada ga je prošlo pet iberundovanih bolida. Prvo Masi nije te bolide pustio da se vrate u isti krug, ali je onda promenio mišljenje, što je Luisa ostavilo na vetrometini kada se pred poslednji krug sa staze sklonio "sejfti kar".

- Vikali smo na Masija da pusti da se trkaju. Luda trka, Maks je svetski šampion. Svaka čast i Luisu, sjajan je rival bio celu godinu, veliki je šampion.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading