SLAVIMO MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA! Udovičić: Ideje u koje se veruje čistim srcem odolevaju izazovima!
Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u čestitci povodom Međunarodnog dana volontera, istakao važnost nesebičnog zalaganja mladih, koji su se kroz brojne volonterske akcije angažovali da pomognu društvenoj zajednici.


- Zahvaljujući pojedincima koji veruju u ideju solidarnosti, koji aktivno učestvuju u kreiranju boljeg društva i bez kalkulacija daju svoj maksimum, možemo se nadati perspektivnoj budućnosti. Volonterizam je civilizacijski dokaz da samo ideje u koje se veruje čistim srcem mogu odoleti svim izazovima i nastaviti da se šire i rastu. Svima koji nesebično pomažu ljudima kojima je to potrebno i neguju najplemenitije vrednosti u sebi srećan Međunarodni dan volontera - naglasio je Udovičić.



Ministarstvo omladine i sporta dvanaestu godinu zaredom zajedno sa Mladim istraživačima Srbije, uspešno realizuje nacionalni program volontiranja "MLADI SU ZAKON".

Samo ove godine svoj doprinos lepšoj i boljoj Srbiji dalo je 2.300 volontera, organizovano je 137 "Šta nam teško" lokalnih volonterskih projekata u 23 okruga širom naše zemlje i 30 nacionalnih volonterskih radnih kampova, navadeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading