DETALJI IZ ŽIVOTA MUAMERA ZUKORLIĆA ZA KOJE NISTE ZNALI Obožavao je sport, a evo čemu je bio najviše posvećen!
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Muftija Muamer ef. Zukorlić preminuo je šestog novembra u 51. godini. 

Zukorlić je bio muftija Islamske zajednice u Srbiji, a zatim potpredsednik Narodne Skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja.

Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku. Govorio je i turski jezik, dok se služio i engleskim.

Sin Muamera Zukorlića otkrio sa koja dva političara se njegov otac najbolje slagao

Vodio je Islamsku zajednicu punih devetnaest godina. Utemeljitelj je i osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru 2002. godine sa odeljenjima u Nišu, Beogradu, Pančevu i Subotici. Osnovao je žensku medresu „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru 1996.

Međutim, ono što mnogi ne znaju Zukorlić je obožavao sport, a posebno se izdvaja jahanje.

OVO JE PORODICA MUAMERA ZUKORLIĆA Za sobom ostavio osmoro dece

Bio je član jahačkog kluba na hipodromu u Beogradu i termine je koristio nekoliko puta tokom sedmice. Kako je i sam svojevremeno izjavio, jahanje za njega predstavlja poseban vid relaksacije.

- Ranije sam jahao minimalno, odnosno amaterski, ali sada sam već ozbiljan član jahačkog kluba na hipodromu u Beogradu i imam termine najmanje tri puta sedmično. To mi je način da se relaksiram od tenzije, koju pokupim u sali Skupštine. Tako da odem na pauzu, od jedno sat vremena, tamo se obnovim mentalno, psihički i vratim se svež u Parlament - ispričao je svojevremeno Muamer Zukorlić.

Printskrin

 

Jahanje je rekreacija koja se ne može uporediti ni sa jednom drugom.

- Posebna emocija postoji između čoveka i konja i ja nisam verovao kada su mi ranije govorili moji prijatelji da je ta vrsta rekreacije neuporediva sa svakom drugom. Ja sam se raznim sportovima bavio i bavim, igrao sam mali fudbal, tenis, bavio se atletikom, borilačkim veštinama, sve to ima svoju čar, ali što se tiče mentalnog odmora, ova vrsta ritmike, sklada između te plemenite životinje i čoveka na jahanju je vrh mogućnosti rekreacije, kada se postižu sportski efekti, ali i zdravstveni i mentalni, i to prosto nema alternativu - govorio je on. 

Prntskrin

 

Zanimljivo da nikada nije pao sa konja.

- Suština je kao u plesu, u ritmu i harmonji, prosto morate da osetite životinju, da budete u harmoniji sa njom, da se ne rvete sa njom, a da je ne potčinjavate - otkrio je jednom prilikom Zukorlić. 

Takođe, bio je posvećen različitim aktivnostima kao što su fudbal, atletika, borilakče veštine, ali konjički sport je imao posbedno mesto u njegovom srcu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading