Sin Muamera Zukorlića otkrio sa koja dva političara se njegov otac najbolje slagao
Foto: Alo/Printskrin

- Poštovani predsedniče Republike Srbije Aleksandre Vučiću, poštovani predsedniče Skupštine Ivice Dačiću, hvala vam na lepom govorima. Pre svega želim da se zahvalim svim delegacijama koje su došle u Pazar na dan dženaze i ukopa našeg oca i vođe. 

- Pravda i pomirenje koje je muftija proklamovao je našla mesto u svim srcima naroda Srbije. On nije bio samo porodici uzor i ponos. Većina je muftiju izbliza upoznala kroz delovanje u Skupštini Srbije. On je osvežio koncept Skupštine i podigao moral i etiku narodnog poslanika na visok stepen. Politiku je akademik muftija Zukorlić izgradio na univerzalnim vrednostima tolerancije, mira i progresa, a snagu je crpeo u veri u jednog Boga. Politika i-i umesto politike ili-ili, partneri a ne poltroni. To nam je putokaz kojim ćemo mi, njegovi sledbenici, nastaviti da koračamo. 

Usame Zukorlić je istakao da je njegov otac imao dobre odnose samo sa dva političara.

- Partnersku politiku je uspostavio samo sa dva lidera - pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem i aktuelnim predsenikom Aleksandrom Vučićem. Bilo mu je drago što je prvi put jedna politička partija iz Sandžaka potpisala koalicioni sporazum sa vladajućom partijom po kojoj su definisani srateški projekti za razvoj Sandžaka. Ceo njegov život je vakuf, zadužbina. Život je posvetio služeći islamsku zajednicu i njegova želja je bila vraćanje jedinstva islamskoj zajednici, onakvog jedinstva na kakvo ima pravo i srpska pravoslavna crkva koja je ugrožena od strane neodgovornih politika 2007. godine. Sav narod Sandžaka sad želi da ispuni muftijinu želju, pa nam i Vi gospodine predsedniče pomozite.

- Bio je pravedan ali uvek sa ispruženom rukom mira. Poštovani predsedniče, obećali ste mu da ćete poštovati Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu, i to ste mnogo puta dokazali.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading