GOŠĆE SU BILE PREJAKE "Srpski" Ezačibaši slavio u Lajkovcu
OSS

Železničar je večeras u Hali sportova u Lajkovcu, izgubio od turskog Ezačibašija za koji nastupaju Maja Ognjenović i Tijana Bošković. Turkinje su slavile sa 3:0, po setovima 28:26, 25:17 i 25:17, posle 73 minuta igre.

Železničar je u većem delu uvodnog seta bio na korak od Ezačibašija, ali je ekipa iz Turske u uzbudljivoj završnici spasila tri set lopte i sa 28:26 je povela sa 1:0. U drugom setu su Turkinje već na početku napravile rezultatsku razliku, koja im je kasnije omogućila da sa 25:17 dupliraju stečenu prednost.

Treći set bio je u znaku ekipe za koju igraju Maja Ognjenović i Tijana Bošković. Ezačibaši je na kraju osvojio set sa 25:17, i na taj način zabeležio je maksimalnu pobedu u prvoj utakmici.

Revanš utakmica je zakazana za sredu, 24. novembar od 17.00 časova po našem vremenu u dvorani Ezačibaši u Istanbulu.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Pobednik duela Železničar – Ezačibaši igraće u osmini finala Kupa CEV 2022. protiv pobednika duela Kalcit Kamnik (SLO) – Nojšatel (SUI). Utakmice osmine finala Kupa CEV 2022. na programu su 8. i 15. decembra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading