ТЕSAN PORAZ MUŠKARACA NA EP Dame se vraćaju na pobednički kolosek, Jermenija nadigrala Francusku
Printscreen

Igrano je 5. kolo u obe konkurencije na ekipnom Evropskom prvenstvu u šahu.

Mnoštvo uzbuđenja u muškoj konkurenciji.

Naša reprezentacija nadigravala se sa Holanđanima. Oni su pripremili zamku, jer su svoja dva najbolja igrača postavili na prvu i treću tablu.

Inđić je uspeo da odoli Giriju i remizira.

Ivić je igrao sa mlađim bratom Lukasom Van Forestom. U 31. potezu imao je taktičko odvlačenje figure i siguran poen nakon toga. Nažalost nije video prelep dobitak i na kraju remi.

Ivanišević je naleteo sigurno na najjačeg igrača Holandije Lukasa Van Jordena. U središnjici je zapao u probleme i Holanđanin je to uspeo da realizuje.

Markuš je belim figurama igrao i vrlo brzo remizirao, što je izgleda i bila zamisao našeg tima. Nažalost, izgubili smo tesnim rezultatom, a moglo je biti nerešeno.

VAŽNA POBEDA MUŠKE REPREZENTACIJE Rusi se dočepali vrha, naše dame miroljubivo sa Slovenkama

PRVENAC DAMA PROTIV TURKINJA! Azerbejdžan opravdao ulogu favorita protiv Srbije

STARTOVAO EVROPSKI ŠAMPIONAT U SLOVENIJI Muškarci pobedili, Norvežanke iznenadile naše dame, Azerbejžan stoprocentan

Rusija i Azerbejdžan su odigrali miroljubivo, isto kao i Španija sa Mađarskom. Jermenija je u derbiju nadigrala Francusku iako je Firudža zapisao još jedan trijumf. Hovhanisjan i Ter Sahajkan doneli su trijumf Jermeniji. Šta bi tek bilo da je tu još Levon Aronjan.

Čak šest reprezentacija ima po 8 poena posle 5. kola: Azerbejdžan, Rusija, Mađarska, Holandija, Jermenija i Ukrajina. Srbija je ostala na 6 poena.

  • Peto kolo - muškarciAzerbejdžan - Rusija 2:2, Španija - Mađarska 2:2, Jermenija - Francuska 2,5:1,5, Holandija - Srbija 2,5:1,5, Gruzija - Ukrajina 1,5:2,5, Nemačka - Rumunija 1,5:2,5, Poljska - Norveška 2:2, Slovačka - Engleska 2:2, Češka - Izrael 2,5:1,5, Grčka - Hrvatska 3:1, Turska - Danska 2,5:1,5, Slovenija 1 - Slovenija 2 1,5:2,5, Italija - Finska 1,5:2,5, Austrija - Litvanija 2:2, Albanija - Švajcarska 0,5:3,5, tzv. Kosovo - Belgija 2:2, Švedska - Crna Gora 2:2, Island - Vels 4:0, Škotska - Republika Irska 2:2, Severna Makedonija - bye 2:0.

Naše dame su očekivano nadigrale Belgiju. Pobede su ostvarile Teodora Injac, Jovana Erić i Marina Gajčin, Adela Velikić je remizirala.

Ruskinje su zaustavile nadahnute Italijanke tesnim rezultatom 2,5:1,5. Gruzija je bila uspešnija protiv Jermenije.

Na tabeli kod dama stanje je sledeće: Rusija ima 10 bodova, Gruzija i Grčka imaju po 8. Naše dame su se pobedom popele na 17. mesto.

  • Peto kolo - žene: Rusija - Italija 2,5:1,5, Jermenija - Gruzija 1,5:2,5, Azerbejdžan - Ukrajina 2:2, Grčka - Francuska 2,5:1,5, Švedska - Poljska 1,5:2,5, Mađarska - Slovačka 2:2, Španija - Nemačka 1,5:2,5, Rumunija - Holandija 2:2, Litvanija - Švajcarska 2,5:1,5, Srbija - Belgija 3,5:0,5, Izrael - Slovenija 1 2,5:1,5, Češka - Severna Makedonija 4:0, Island - Slovenija 2 0,5:3,5, Norveška - Austrija 1,5:2,5, Engleska - Turska 1:3, Hrvatska - bye 2:0.

U sredu je slobodan dan. Preko potreban je svima, a odmor i opuštanje takmičari će sigurno potražiti u prirodnim lepotama Slovenije, ali i spremajući se za naredno kolo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading