OPTMIZAM MEĐU "ORLOVIMA" Naši momci imaju recept za "lale"
EPA-EFE/Lukasz Gagulski

Srpski odbojkaški reprezentativac Petar Krsmanović ocenio je da "orlovI" imaju veliku šansu da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva, kao i da se nada da će kvalitet biti pokazan na terenu.

- Mislim da imamo velike šanse i da imamo kvalitet za polufinale, i da ćemo to opravdati sutra na terenu - rekao je Krsmanović za Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igraće sutra protiv Holandije, u Gdanjsku, sa početkom u 17.30.

Prethodno su aktuelni prvaci Evrope u nedelju posle pet setova savladali Tursku.

- U fazi ispadanja nema lakih protivnika. Mislim da smo drugi i treći set, pogotovo drugi, ispustili nekom našom nepažnjom i dekoncentracijom. Pobeda je najvažnija, sledeći protivnik je Holandija, još jedan veliki korak za nas, koji bi sutra trebalo da prevaziđemo i plasiramo se u polufinale - dodao je on.

Nikola Peković je rekao da utakmica protiv Turske, mora da se „arhivira”, i da se selekcija sada okreće Holandiji, koja je poznata po dobrim serverima.

- Kao i Turska, i Holandija je poznata po dobrim serverima. Na nama je da primirimo taj njihov servis i da odigramo što je bolje moguće - istakao je Peković.

Glavni statističar u reprezentaciji Milan Simojlović ocenio je da "najveća opasnost u polufinalu preti od Nimira Abdel-Aziza, preko kojeg ide više od 50 odsto napada na utakmici".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading