SREBRNA SRBIJA Terzić naglasio zašto niko ne može da se meri sa njegovim timom (FOTO GALERIJA)
Foto: Vladimir Marković

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva poražena u beogradskoj "Štark areni" od Italije 1:3 (26:24, 22:25, 19:25, 11:25).

Samo korak je devojke delio od perfektnog skora na tri uzastopna turnira Starog kontinenta.

Selektor Zoran Terzić rekao je da je uvek teško kada se izgubi na domaćem terenu:

- Prvo moram da kažem da sam nikad ponosniji na ovu ekipu. Jedna izuzetno teška takmičarska sezona iz koje smo doneli dve medalje, dve vrlo vredne medalje, sa Olimpijskih igara i sa Evropskog prvenstva. Nije prijatno gubiti kod kuće, pogotovo finale u ovakvoj atmosferi, ali videli ste da je ova ekipa dala svoj maksimum. Imali smo snage za set i po, dva i posle toga je došlo do velikog pada, jednostavno više nismo mogli da se vratimo.

Čestitao je rivalu na osvojenom zlatu.

- Imale su malo lakši put, ali to nije opravdanje za nas, daleko od toga. Definitivno su na ovom prvenstvu pokazale najviše. Ostaje nam da im vratimo to na nekom sledećem prvenstvu. Još jednom moram da kažem da sam izuzetno ponosan na devojke, na način na koji su igrale, na koji su se ponašale...

Napomenuo je Terzić da je najvažnije to što nacionalni tim ima kontinuitet osvajanja medalja.

- Ovo je 20. medalja za poslednjih 15 godina. Ne znam koji sport i koja je ekipa u svetu uspela da napravi tako nešto, to je više od uspeha.

Šta je najveći dobitak sa ovog šampionata?

- Videćemo na narednim prvenstvima da li smo napravili boljitak za neke mlade igrače ili ne. To ćemo tek videti kada nam ove starije odu, a već je vreme, vidi se da neke od njih napuštaju reprezentaciju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading