TEODORA DODALA GAS NA EVROPSKOM U RUMUNIJI! Izgubila vodeća Bulmaga ali i naše Jovana i Marina
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ovo su najvažniji rezultati petog kola:

1 IM Mammadzada Gunay - IM Bulmaga Irina 1 - 0

2 WGM Zawadzka Jolanta - IM Osmak Iulija 0 - 1

3 WGM Maltsevskaya Aleksandra - IM Unuk Laura 1 - 0

4 WGM Eric Jovana - WGM Balajayeva Khanim 0 - 1

5 WIM Urh Zala - WGM Injac Teodora 0 - 1

6 IM Kulon Klaudia - WIM Gajcin Marina 1 - 0

Vodeća rumunska takmičarka Irina Bulmaga izgubila je od Azerbejdžanke Mamadžade, pa više nije usamljena na vrhu, već prvo mesto deli sa Julijom Osmak i Aleksandrom Malcevskajom sa 4,5 poena.

I Slovenka Laura Unuk je dobro startovala, ali je u ovom kolu izgubila od Ruskinje Malcevskaje.

Naše takmičarke su imale veoma jake protivnice. Jovana Erić je igrala meč protiv Balajajeve koja je važila za favorita u ovoj partiji. Pokušala je sve, ali je na žalost Balajajeva pobedila.

I Marina Gajčin nije mogla više protiv raspoložene Kulon iz Poljske. U završnici je presudio uznapredovali a pešak koji nije mogao biti zaustavljen.

Teodora Injac je protiv Slovenke Urh Zale, kao crna odigrala veoma jednostavno. Iskoristila je loš položaj protivničkog kralja i pešački raspored, uz dobar položaj svoje teške artiljerije i ostvarila važnu pobedu. Bravo Teodora.

U sledećem kolu Teodora Injac igra protiv Ane Sargsjan. Biće to zanimljiv susret njih dve. Prvo, one su vršnjakinje, a drugo sastale su se na Svetskom do 18 godina 2018. godine u Portokarasu, kada je Teodora slavila. Nadamo se da će i ovaj put.

Jovana Erić će igrati protiv Izraelke Efroimski Marsel. Ovde je Izraelka veliki favorit, ali mi se uzdamo u našu Jovanu da će odigrati kako ona zna. Do sada se njih dve nisu sastajale.

Marina Gajčin igra kao bela protiv Kostine Veronike, gde je veliki favorit i gde očekujemo da osvoji siguran poen. Nisu do sada imali međusobnih susreta.

Derbi 6. kola igra se u susretu između Osmak i Mamadzade. Koje počinje u subotu od 14 časova. Nakon toga nedelja će biti slobodan dan, gde će se podvući crta, presabrati i krenuti dalje.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading