ODLUKA VLASTI PODELILA JAVNOST Haos u Australiji sa olimpijcima, podiglo se baš mnogo frke
EPA

Umesto proslave australijskih sportista, velikog uspeha, na povratku kući ih je dočekalo neprijatno iznenađenje - moraju u karantin. Oni koji su u Sidneju moraće da budu u izolaciji 14 dana i većina je to prihvatila, uz malo negodovanje. Međutim, onda se pojavio novi problem.

Oni koji su u Adelejdu moraće u dupli karantin! Tačnije - 28 dana. To je razbesnelo i njih i Olimpijski komitet Australije (OKA).

- Kad zatvorite osobu u karantin na toliko dugo onda je to nerazumno i naučno ne može da se opravda. Pojavljuje se veliki rizik za fizičko i mentalno zdravlje pojedinaca", poručio je šef medicinske službe Olimpijskog komiteta Dejvid Hjuz.

Uložili su žalbe, tražili olakšice, ali bezuspešno.

- Druge zemlje slave povratak sportista i veliki uspeh, dok smo mi prema našima surovi i nemarni. Ne samo što su ovi sportisti vakcinisani, nego su u Tokiju živeli po posebnim uslovima, u nekoj vrsti balona. Testirani su svakog dana nedeljama. Niko nam nije objasnio zbog čega je naša žalba odbijena. Ti ljudi su toliko dugo bili odvojeni od najbližih, neće dobiti čak ni zagrljaj - ljutito objašnjava izvršni direktor OKA Met Kerol.

Među prvima će to na svojoj koži osetiti predstavnica Australije u Softbolu Belinda Vajt koja će posle Sidneja otići kući u Adelejd gde je čeka dodatnih 14 dana izolacije.

- Naterati Belindu na još 14 dana u izolaciji kod kuće je nešto što nas sve dodatno brine, pre svega zbog mentalnog zdravlja. Od 1. juna je bila u Japanu, udaljena od porodice i prijatelja, vakcinisana je i kada se sve sabere i oduzme biće skoro tri meseca izolovana od najbližih. Forsiranje ovoga me je razočaralo - zaključio je direktor Softbol saveza Australije Dejvid Prajls.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading