CENTRALA MOŽE DA POGREŠI JEDNOM, ALI NE 100 PUTA! Basketaši preko Belgije do bronze i četvrte medalje za Srbiju u Tokiju!
AP/Jeff Roberson

 

Basket reprezentacija Srbije savladala je Belgiju u borbi za bronzu sa 21:10 i donela našoj zemlji četvrtu medalju na Olimpijskim igrama.

Kao što legendarni Bata Stojković kaže u "Balkanskom špijunu" - "Centrala može da pogreši jednom, ali ne 100 puta", tako i naši basketaši možda mogu da izgube jednom, ali ne više od toga.

Jesu bili razočarani Bulut, Majstorović, Ratkov i Vasić nakon poraza od Rusa, prilično šokantnog poraza, ali su skupili snagu, uzdigli se i po drugi put na turniru savladali prilično neugodne Belgijance, sada i ubedljivije nego u prethodnom okršaju.

Nedostajao je šut za dva poena protiv Rusije, ali sada nije. Čak 80 odsto uspešnosti (4/5) i raspoloženi Bulut bili su dovoljni za pobedu. Belgijanci su se ponovo oslanjali najviše na Varvorta koji je meč okončao sa pet poena.

Basketaši su na kraju obradovali naciju četvrtom medaljom ovog leta u Tokiju i sada smo na bilansu od jednog zlata, jednog srebra i dve bronze.

Nastavljamo da brojimo dalje...

SRBIJA - BELGIJA 21:10

Tok meča:

21:10 - KRAJ! Srbija osvaja bronzu!

20:10 - Ratkov siguran sa penala, poen do pobede!

17:10 - Majstorović odličan u novom prodoru, Srbija na četiri poena do pobede.

16:10 - Srbija čuva prednost, Vervort poenima vraća nadu Belgiji.

13:8 - Bulut vraća dvojku! Srbija ponovo na "plus pet".

11:8 - Selis sada za dva, prva dvojka Belgijanaca na meču.

11:6 - Bulut pogađa uz kontakt, najveća prednost naših na meču do sada.

10:6 - Majstorović se ponovo prošetao do koša i novih poena.

9:6 - Faul za Belgijance koji zbog bonusa sada svaki put izvode penale, Vervort siguran, a nakon toga i još jedan poen istog igrača.

9:4 - Nedostajalo je ovo Srbiji protiv Rusije, ali sada evo pogotka za dva poena, preko Majstorovića.

7:3 - Vervort precizan sa penala, a onda odmah poen Ratkova.

6:2 - Selis fintom izbacuje Vasića i lako poentira. Nakon toga Bulut fauliran na šutu za dva poena, siguran 1/2 i opet Srbija ima četiri poena viška.

5:1 - Majstorović se oslobodio rivala, pobegao i lagano poentirao, a onda Bulut za Ratkova koji je izgradio sebi poziciju ispod koša i poluhorogom povećao prednost.

3:1 - Evo i prvog poena Buluta, lagano polaganje i Srbija ima dva poena prednosti.

2:1 - Selis poentira, ali Bulut odmah proigrava Vasića za novu prednost.

1:0 - Vasić sa penala za vođstvo Srbije.

14.15 - Utakmica je počela!

14.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču za bronzu na Olimpijskim igrama između Srbije i Belgije. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Tokija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading