EKSKLUZIVNO ZA ALO! Melisa Mikec, supruga osvajača prve medalje za Srbiju u Tokiju, o danu neopisive sreće i slavlju sa decom i komšijama
Foto: privatna arhiva

"Kao njegova supruga, eksplodirala sam od sreće, nemam reči da objasnim koliko me je obradovala olimpijska medalja".
Melisa Mikec kaže ovo ekskluzivno za Alo! i prepričava dan neopisive radosti, 24. jul, koju je njen Damir, naš junak, podario Srbiji osvajanjem prve medalje u Tokiju.

- Naš sin Milan Rikardo ima pet godina, ćerka Mia Vanesa osam meseci. Sin je još mali da bi znao šta znači Olimpijada, ali smo napravili žurku. Nas troje. Svi smo đuskali od sreće - priča Salvadorka udata za Srbina.

Svaka "žrtva" dobije nagradu

Melisa ističe da u njenom braku s Damirom, pored uzajamne podrške, ima i kompromisa.
- Tako je kad se ima porodica, obaveze oko dece, nije uopšte lako, ali svaka žrtva dobije nagradu. Hvala bogu, sve je vredelo. Sada ga čekamo da se vrati u Beograd, da donese Srbiji olimpijsku medalju. Da zajedno slavimo!

U subotu ujutro, dodaje Melisa, bila je žurka za pamćenje.
- Pratila sam Damirov meč preko interneta i kad sam videla da je ušao u finale, bila sam jako srećna. Znam da je i on to osetio, tačno znam njegov izraz lica, emocije... Spremala sam doručak i uz doručak smo uživali u najvažnijem trenutku za sve nas. Gledali smo kako se tata bori u finalu. Kad je bronza bila osigurana, komšije u stanu ispod su počele da lupaju u radijatore jer smo se tako dogovorili. Onda sam ja udarala, pa se cela zgrada priključila. Najjače lupanje je bilo kad je Damir osvojio srebrnu medalju!
S njom i decom, otkriva nam, bila je i Damirova tetka.
- Radovali smo se zajedno, nazdravljali i onda je telefon počeo da zvoni, non-stop. Čestitke su stizale iz celog sveta! Komšije ispod nas su došle da uživo nazdravimo, i baš kad smo bili na okupu, Damir je zvao. Bio je na doping kontroli, ali je mogao da priča. Delili smo radost, mada u tom trenutnu nije još bio svestan svega. Rekla sam mu tada: - Danas si u šoku, večeras ideš na spavanje, a najslađe je sutradan, kad se probudiš i vidiš da nisi sanjao, da si postigao ono što si najviše želeo. 

Zajedno pucali u Londonu

Damir (37) i Melisa (33), oboje strelci, upoznali su se 2005. godine.
- Veoma je talentovan, odličan strelac. Kao sportista, mnogo cenim njegove uspehe, naročito ovu olimpijsku medalju. To je cilj svih nas, medalja s najvažnijeg takmičenja na kojem su samo najbolji na planeti. Zato moje veliko poštovanje Damirovom srebru. Znam iz iskustva šta znači biti na Olimpijadi. Nas dvoje smo zajedno bili u Londonu 2012, on je nastupao za Srbiju, ja za Salvador.

Melisa je, kaže, bila ubeđena da će Damir osvojiti medalju.

- Ovo su njegove četvrte Olimpijske igre, radio je naporno i kad mu je bilo najpotrebnije, postigao je uspeh. Vredelo je čekati. Sve u životu ima svoje vreme, a iskreno, znala sam da je njegov uspeh bio blizu. Osvojio je mnogo važnih medalja, mnogo puta je bio broj 1 na svetskoj rang-listi, pa je samo ta medalja falila. Kompletan njegov rad kroz karijeru, trud, iskustva, vredeli su olimpijske medalje. Zaslužio je ovu radost - poručila je lepa Latinoamerikanka za Alo!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading