ĐOKOVIĆ PROTIV TRADICIJE ZA ISTORIJU! Novak u Tokiju pokušava da uradi nešto što niko nikada nije!
EPA

Prvi reket sveta Novak Đoković pokušaće da ispiše nove stranice teniske istorije.

Novak je ove godine već trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu i u prilici je da osvoji zlatni slem. Da bi došao do tog podviga Srbin će morati da bude najbolji na Olimpijskim igrama u Tokiju i na US openu. 

Đoković ne krije da ide na zlato i da će učiniti sve kako bi se domogao jedinog trofeja koji mu nedostaje u prebogatoj riznici. 

Međutim, Nole u Japanu igra i protiv tradicije. 

Naime, od povratka tenisa na Olimpijske igre 1988. godine u Seulu, najsjajniju medalju, osvajali su igrači koji nisu u tom momentu bili najbolji na svetu po renkingu. Zanimljivo da je upravo te godine Nemica Štefi Graf osvojila zlatni slem, dok kod muškaraca to još nikom nije pošlo za rukom. 

ĐOKOVIĆ PROTIV TRADICIJE ZA ISTORIJU! Novak u Tokiju pokušava da uradi nešto što niko nikada nije!

EPA

 

Tenis se inače na Olimpijskim igrama održavao od 1896. do 1924. godine, posle čega je usledila pauza do 1988. godine i Seula.

Đoković sa Igara ima "samo" bronzu iz Pekinga 2008. godine. Ali, tradicija je tu da bi se srušila. 

Prvi osvajač zlatne medalje bio je Miloslav Mečir (Čehoslovačka) 1988. godine, u tom momentu 10. igrač planete. Potom su usledili Mark Rose (1992, Švajcarska, 44. igrač sveta), Andre Agasi (1996, SAD, 6. igrač sveta), Jevgeni Kafelnikov (2000, Rusija, 8. igrač sveta), Nikolas Masu (2004, Čile, 14. igrač sveta), Rafael Nadal (2008, Španija, 2. igrač sveta), Endi Mari (2012, Velika Britanija, 4), Endi Mari (2016, Velika Britanija, 2).

Novak pohod na zlatnu medalju započinje u subotu protiv Bolivijca Uga Delijena, 139. tenisera sveta. Biće to njihov prvi međusobni duel, a očekuje se da meč počne oko 09.00 časova. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading