SKANDAL POTRESA IGRE Nekoliko sati pre otvaranja holokaust mu došao glave
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA ↑

Samo 24 časa pre svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju organizatori su otpustili reditelja ceremonije otvaranja Kentara Kobajašija zbog šale o holokaustu.

Čudno u celoj priči je što se sve zbilo 1998. godine!

Kobajaši je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je 1998. prilikom nastupa u humorističkoj emisiji rekao "idemo se igrati holokausta".

- Otkrili smo da je gospodin Kobajaši u svom nastupu iskoristio frazu ismevajući istorijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj događaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali probleme i zabrinutost mnogim uključenim stranama kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje - rekla je predsednica Organizacionog odbora Seiko Hašimoto.

Kobayashi se izvinio rekavši da je skeč koji je tada napisao imao neprimeren sadržaj.

Kobajaši je četvrta osoba iz Organizacionog odbora koja je dobila otkaz ili je podnela ostavku zbog neprimerenog ponašanja. 

Šef Igara Joširo Mori u februaru je podneo ostavku posle seksističkih komentara.

Ostavku je podneo i kreativni direktor ceremonije otvaranja i zatvaranja Hiroši Sasaki zbog uvredljive primedbe jednoj japanskoj glumici.

Pre nekoliko dana japanski kompozitor Keigo Ojamada, koji je radio muziku za svečanost otvaranja, podneo je ostavku posle optužbi da je u detinjstvu maltretirao školske kolege uključujući i one s invaliditetom.

Ceremonija otvaranja Igara je na rasporedu u petak u 13 sati po našem vremenu, bez učestvovanja publike.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading