EKSPRESNO SU VRAĆENI KUĆI Neviđena blamaža evropske države, doveli u Tokio sportiste koji se nisu kvalifikovali za Olimpijske igre?! (FOTO)
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Šokantna vest stiže iz Tokija - poljski olimpijski tim greškom odabrao više plivača za Olimpijske igre, pa je njih šestoro moralo odmah da se vrati kući. Poljska je izabrala 23 plivača za predstojeće takmičenje, ali je morala da smanji broj na 17, na osnovu pravila za kvalifikacije Međunarodne plivačke federacije (FINA).

Predsednik Plivačkog saveza Poljske Pavel Slominski izvinio se i rekao da razume bes reprezentativaca koji su morali da se vrate kući.

- Izražavam veliko žaljenje, tugu i gorčinu zbog situacije. Tako nešto nije smelo da se dogodi, reakcije plivača, njihove emocije i napad na Savez su razumljivi i opravdani - naveo je Slominski u saopštenju.

 

 

Slominski je rekao da je greška napravljena "u želji da se što većem broju sportista i trenera omogući učešće na Igrama".

Jedna od šestoro vraćenih je Alicja Thoš, koja je učestvovala na Igrama 2012. i 2016. godine.

- Zamislite da posvetite pet godina života i težite novom početku najvažnijeg sportskog dogadjaja, odričući se privatnog života i posla, žrtvujući porodicu, a ta posvećenost rezultira potpunim neuspehom - napisala je Alicja na društvenim mrežama.

Većina plivačkog tima Poljske je u otvorenom pismu tražila od rukovodstva Plivačkog saveza da podnese ostavku, a izvesno je da će o tome više biti reči po okončanju takmičenja u Tokiju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading