INĐIĆ NAKON RAZIGRAVANJA U SOČIJU OSTAO BEZ PLASMANA U TREĆU RUNDU!  Georgijev prošao dalje, ispali Firudža i Jakovenko od favorita
Alo/M. Stanković

U subotu je bio dan za razigravanje ukoliko je rezultat na kraju 2. kola bio nerešen.

Aleksandar Inđić nije uspeo protiv Salema. U prvoj partiji je Salem iskoristio prodor d i e pešaka, a Inđić nije uspeo to da zaustavi, pa je poražen.

U drugoj partiji Inđić je krenuo na sve ili ništa. Na žalost nije u tome uspeo, pa je umesto izjednačenja doživeo i drugi poraz. Ipak, ne treba biti nezadovoljan.

Ovo je i za Inđića jedno veliko iskustvo koje će doprineti da se zaokruži njegovo sazrevanje i da zaigra u kontinuitetu onako kako zna. Bitke tek predstoje i biće mnogo važnije od ove koju je vodio na svetskom kupu.

Treba istaći da se plasirao i Kiril Georgijev koji je u razigravanju pobedio Iranca Magsodloa. On će u narednoj rundi igrati protiv Ukrajinca Antona Korobova, koji je favorit.

Ante Brkić se kao i Ivić plasirao u 3. rundu gde će odmeriti snage sa Salem Salehom, koji je pobedio našeg Inđića.

Srbija ostaje sa jednim igračem u trećem kolu, Velimirom Ivićem, najmlađim našim igračem u Sočiju. On se u nedelju od 14 časova sastaje sa Nemcom Blubaumom, koji je u 2.kolu savladao Mađara Erdoš Viktora. Nemac je blagi favorit, ali ako treba prognozirati onda su šanse 50:50. Ukoliko savlada Mađara, sledeći protivnik može da mu bude Nihal Sarin koji ima veliku prepreku u vidu Rusa Andrejkina.

U ostalim susretima biće zanimljivo između Karlsena i njegovog zemljaka Tarija, Dubova i Malahova, uostalom svaki od 32.meča biće interesantan, jer ćemo gledati najbolje igrače na svetu.

Svi takmičari već su osvojili zagarantovanu sumu od 10000 eura, plasmanom u 3. kolo, ali plasmanom u 4.kolo dobijaju 16000.

Dovoljan motiv da vidimo šta sve mogu najbolji šahisti današnjice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading