IGRAĆE SE U RUSIJI FIVB objavio datum žreba za Svetsko prvenstvo
Tanjug/Rade Prelic

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se žreb za Svetsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša održati 30. septembra u Moskvi.

Odbojkaško Svetsko prvenstvo odigraće se u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra 2022. godine. FIVB je ranije objavio da će se prvi meč odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a da će se finale odigrati 11. septembra u Moskvi.

Na jubilarnom, 20. Svetskom prvenstvu u konkurenciji odbojkaša, 24 ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima. Mečevi prve faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima. Ti mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmice treće faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi. Plasman na Svetsko prvenstvo će izboriti po dve selekcije sa kontinentalnih šampionata 2021. koje se nisu plasirale do tog trenutka.

Finalisti Evropskog prvenstva, koje će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji, izboriće plasman na SP 2022. Ako se u finale plasiraju Rusija i Poljska, plasman će izboriti 3. i 4. selekcija sa EP.

Učešće na SP će pored Rusije (organizator), Poljske (svetski prvak) i deset selekcija sa kontinentalnih prvenstava izboriti i još 12 reprezentacija sa FIVB rang-liste po završetku reprezentativnih takmičenja u 2021.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading