„4 I“ U DRUGOM KOLU SVETSKOG KUPA Teodora demolirala Belenkaju, Inđić opet siguran, Ivić položio
Alo/M. Stanković

Svi smo se pribojavali prvog kola, kako će startovati naši. Ispostavilo se da je strah bio neopravdan. Naši su sigurnom igrom došli do drugog kola.

Najpre je Ivan Ivanišević otišao bez borbe u drugo kolo gde će u četvrtak igrati protiv Ukrajinca Areščenka prvu partiju kao beli. Areščenko ima 35 godina je trenutno 48. igrač sveta i blagi je favorit u ovom meču. Poznavajući Ivana, ovo je za njega motiv više i verujemo da su šanse ipak 50:50.

Aleksandar Inđić je i kao crni nadigrao Luku Draškovića. U narednom kolu igraće protiv Salem Saleha iz UAE. Salem je dve godine stariji od Inđića, i 55. igrač sveta. Inđiću će biti potrebno svega po malo, ali najviše strpljenja da odabere pravi trenutak za napad. Šanse 50:50

Velimir Ivić je danas protiv Hunarskog pokazao da igra dosta zrelo za svoje godine. Ni loš nastup na Srbija openu nije ga poremetio. U narednom kolu igra protiv najatraktivnijeg igrača od svih naših. To je Španac Valjeho Pons, 39 godina, učesnik mnogih elitnih turnira, 30. igrač na svetu i sigurno favorit u ovom meču. Ipak, pokušaćemo objektivno sagledati stvar. Ivić ide uzlaznom putanjom. Za njega nema granica. Šanse 60:40 za Valjeha.

Kreću i oni najbolji. Magnus Karlsen dočekuje Hrvata Sašu Martinovića, koji nije imao sreće u žrebu da naleti na svetskog šampiona u drugom kolu.

Sa prostora naše bivše zemlje Slovenac Druška, Ivan Šarić, Kadrić, Georgijev i Brkić Ante uz pomenutog Martinovića su u drugom kolu.

Kod žena je naša Teodora Injac i u drugom meču, bez kalkulacija, željna šaha, rešila je da pobedi Belankaju u čemu je i uspela. U drugom kolu igraće ni manje ni više nego protiv Katerine Lagno, 32 godine, iz Rusije, koja je 5. igračica sveta. Dalje predstavljanje nije potrebno. Favorit se zna, ali i mi znamo da imamo dva bisera u vidi Velimira Ivića i Teodore Injac koji su osvežili naš šah.

Kako god da završe, oni su već uspeli, jer je uspeh biti među ovim imenima. Mi znamo da oni nisu impresionirani njima i da nisu podlegli utisku, zato hrabro u nove bitke...

Sutra je za naše slobodan dan, jer se igraju mečevi koji još nisu odlučeni posle dva dana, pa sledi ubrzani tempo. Ovo je ujedno i šansa za neki izlet i da se upozna prelepi Soči.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading