Na OI strelci iz 100 zemalja, evo ko predstavlja Srbiju
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Pre pet godina u Rio de Žaneiru nadmetali su se strelci iz 97 zemalja, iako je broj učesnika bio veći - 390.

U međuvremenu, maksimalan broj učesnika streljačkog turnira je ograničen na 360, a četiri kvote su ovaj put ostale neraspoređe.

Srelci iz 84 zemlje su kroz kvalifikacije izborili vize za Tokio, dok je 16 država, koje nisu imale takmičare sa kvotama, dobilo po jednu specijalnu pozivnicu.

Srbiju će na OI predstavljati sedmoro reprezentativaca: Damir Mikec (vazdušni pištolj), Zorana Arunović, Jasmina Milovanović (obe vazdušni i MK sport pištolj), Andrea Arsović, Sanja Vukašinović (obe vazdušna i MK puška trostav), Milenko Sebić i Milutin Stefanović (obojica vazdušna i MK puška trostav).

Naša zemlja će na OI imati tri mešovita para - jedan vazdušnim pištoljem (Zorana Arunović/Damir Mikec) i dva vazdušnom puškom (Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović/Milenko Sebić).

S obzirom da ima dosta strelaca koji se takmiče u dve discipline, broj nastupa je veći od broja pojedinaca koji stižu na Igre.

Po broju olimpijskih kvota Srbija je u samom vrhu, a kada je reč o evropskim zemljama, samo pet država ima više kvalifikovanih sportista od Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari (0)

Loading