POSLE GODINE PAUZE Memorijalni vaterpolo turnir “Nenad-Nena Manojlović” ponovo u Kragujevcu
Foto: SPD Radnički

Posle prošlogodišnje pauze, zbog pandemije koronavirusa, u Kragujevcu će od sutra (11. jul) do srede (14. jul) biti održano šesto izdanje Međunarodnog memorijalnog vaterpolo turnira "Nenad-Nena Manojlović", za dečake do 14 godina.

Epidemiološka situacija još nije povoljna, pa je smanjen broj učesnika u odnosu na prethodne turnire. Ali, kvalitet je zadržan. Pored domaćeg Radničkog, učestvovaće dve ekipe iz regiona koje imaju odlične škole vaterpola - dubrovački Jug i beogradski Partizan, kao i nemački LSN, ekipa državne asocijacije Donja Saksonija.

Partizan će braniti titulu iz 2019. i pokušaće da postane prvi klub koji je dva puta podizao Nenin pehar, jer su u svih pet prethodnih izdanja slavili različiti timovi – Spartak Prozivka iz Subotice, turski Galatasaraj iz Istanbula, Radnički iz Kragujevca i Jadran iz Herceg Novog.

Igraće se po liga sistemu - svako sa svakim, a potom slede utakmice za zlato i bronzu.

“Nenin memorijal” igra se u čast legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, Nenada Manojlovića, koji je preminuo 2014. u 60. godini života.

Bio je revolucionar vaterpola i pomagao tada novoformiranom Radničkom iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje. Ima velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa je oivaj Memorijal ustanovljen u njegovu čast.

RASPORED TURNIRA:

Nedelja, 11. jul:

18.30 Partizan - Jug 19.45 Svečana ceremonija otvaranja 20.00 Radnički - LSN

Ponedeljak, 12. jul: 17.30 Partizan - Radnički 18.45 Jug - LSN

Utorak, 13. jul: 19.30 Radnički - Jug 20.15 LSN ? Partizan

Sreda, 14. jul: 17.00 Meč za treće mesto 18.15 finale

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading