ZA ZLATO - 50 HILJADA EVRA Udovičić obradovao srpske sportiste, ogromne premije čekaju sve koji osvoje medalje u Tokiju
Tanjug/Strahinja Aćimović

Olimpijske igre počinju 23. jula, a svi se nadamo da će Srbija osvojiti veliki broj medalja. Tim povodom oglasio se i Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić i tom prilikom istakao da će medalje biti nagrađene.

– Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord postavljen u Riju i da ćemo obradovati naciju. Pratim sve naše sportiste, i one popularne i one manje poznate, poznajem svakog od njih. Važno je da postoji odlučnost! Moram da napomenem, smatram da su naši sportisti zaslužili da obore rekord od osam osvojenih medalja. Očekujemo da u Japanu broj odličja bude dvocifren – rekao je ministar.

Udovičić je istakao da bi broj medalja mogao za nekog da bude iznenađenje, ali da bi veliki broj odličja bio ispunjenje cilja koji je postavljen.

– Odlučeno je da nagrade budu: 50.000 za zlato, 45.000 za srebro i 40.000 za bronzu. Želimo da obradujemo sportiste ovakvim vidom stimulacije – rekao je Udovičić.

Podsetimo, Srbija je u Pekingu osvojila tri medalje, u Londonu četiri, a najbolji nastup naša zemlja imala je u Rio de Žaneiru, sa čak osam medalja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading