SREBRNO JEZERO OBOJENO ŠAHOVSKIM POLJEM! Letnja serija turnira startuje na Srebrnom jezeru!
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Turnir počinje 23. juna u 17 časova i završava se 30 juna. Okupiće blizu 300 učesnika, na A i B turniru što je sjajan broj. Šahiste je pored odličnih ambijentalnih uslova, privukao i nagradni fond. Samo na A turniru nagradni fond je skoro 400.000 dinara, a pobedniku će pripasti skoro jedna četvrtina 110.000. Pored glavne nagrade, biće raspoređeno još nagrade do desetog mesta, ali je predviđeno i šest specijalnih nagrada.

Glavni favoriti turnira su Ter-Sahakyan Samvel i Petrosyan Manuel, šahisti iz Jermenije. Pored njih tu su Nihal Sarin i Puranik Abhimanyu iz Indije, dok je peti nosilac naš reprezentativac Miloš Perunović.

Iz čak 28 zemalja dolaze igrači. Tu su i igrači iz šahovskih velesila, Indije, Amerike, Rusije, Jermenije. Pored naših šahista koji su kao domaćini najbrojniji, ima čak 28 igrača iz Indije.

Ovakvi turniri sa ovako kvalitetnim sastavom od čak 15 velemajstora i preko 20 intermajstora, uz veliki broj mladih kvalitetnih igrača gladnih uspeha, zasigurno garantuje veoma neizvestan, uzbudljiv i kvalitetan turnir, koji će nam doneti nove igrače sa titulama.

Obezbeđen je i neizostavni deo ove priče, prenos partija uživo. Preko raznih šahovskih portala, ljubitelji šaha moći će pratiti ovaj turnir.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading