NOVI PROBLEMI U TOKIJU! Volonteri uplašeni, ne žele da rade na Olimpijskim igrama!
EPA-EFE/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

 

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju suočavaju se sa odustajanjem velikog broja volontera, uplašenih pandemijom korona virusa.

Do početka igara ostalo je 50 dana, a ukupan broj volontera koji je odustao procenjuje se na od 10.000 do 80.000.

Planirano je da se mali broj volontera vakciniše protiv korona virusa, jer neće biti u direktnom kontaktu sa sportistima.

Ukupno je u Japanu do sada vakcinisano samo do tri odsto stanovništva, dok Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) očekuje da 80 odsto učesnika i stanovnika olimpijskog sela bude vakcinisano.

NOVI PROBLEMI U TOKIJU! Volonteri uplašeni, ne žele da rade na Olimpijskim igrama!

EPA/MICHAEL REYNOLDS

 

 

- Nismo utvrdili pojedinačne razloge. Pored zabrinutosti zbog infekcije korona virusom, neki su odustali jer su shvatili da će biti teško stalno se testirati nakon smena, kao i zbog promena u načinu življena sa svojim najbližima - saopštili su organizatori.

Sami organizatori odbacuju mogućnost da se Igre odlože, dok je domaća javnost i dalje u velikoj meri protiv održavanaja takmičenja.

Volonteri su ključna radna snaga na Olimpijskim igrama, a procenjuje se da organizatori na ime njihovih usluga uštede više miliona dolara.

Studija uradjena o dobrovoljcima na Igrama u Sidneju 2000. godine, pokazala je da je 40.000 volontera uštedelo organizatorima trošak od 60 miliona dolara.

Za održavanje Igara u Tokiju potrošeno će biti 15,4 milijarde dolara, a čak 8,7 miliona dolara dolazi iz javnih izvora finansiranja, dok MOK učestvuje sa 1,5 milijardi dolara.

Takmičenje u Tokiju  počinje 23. jula, a završava se 8. avgusta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading