ŠAH PODIGAO KOSOVO I METOHIJU NA NOGE! Mediji na Kosmetu bruje o poseti Šahovskog saveza Srbije! (FOTO)
Foto: Alo!

 

Poseta Šahovskog saveza prošla vrlo zapaženo.

Delegacija Šahovskog saveza Srbije posetila je Kosovo i Metohiju. U dvodnevnoj poseti predsednik Dragan Lazić i generalni sekretat Andrija Jorgić zajedno sa domaćinima obišli su pet klubova i tom prilikom uručili prigodne poklone u vidu šahovskih garnitura, satova, kao i šahovskih knjiga.

Poseta jugu naše zemlje nije prošla nezapaženo, pa su gotovo svi mediji na Kosmetu izveštavali o aktivnostima i kretanju Šahovskog saveza Srbije koji je pored Kosovske Mitrovice posetio i Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Gračanicu.

- Zadovoljstvo mi je što sam posetio klube sa Kosova i Metohije. Kada sam izabran na mesto predsednika saveza jedno od obećanja bilo je i dolazak ovde. Kao što brinemo o razvoju šaha u Vojvodini i Centralnoj Srbiji, tako moramo voditi računa i o šahu na Kosovu i Metohiji, možda čak i više nego kod ostalih. Šahovski savez Srbije nije bio prisutan decenijama na ovom prostoru, rekao bih neopravdano. Mi ćemo sada češće, čak nekoliko puta godišnje kao i u ostalim krajevima biti tu. Ja sam ubeđen da će kao i Šahovski savez Srbije, Šahovski savez Кosova i Metohije biti za primer i da će se omasoviti šah i rad sa mladima kao i uspešnost klubova - rekao je predsednik ŠSS Dragan Lazić tokom posete.

ŠAH PODIGAO KOSOVO I METOHIJU NA NOGE! Mediji na Kosmetu bruje o poseti Šahovskog saveza Srbije! (FOTO)

Foto: Alo!

 

Generalni sekretar Šahovskog saveza Srbije Andrija Jorgić osvrnuo se na razvoj mladih talenata.

- Najvažnije je dati podršku, o tome smo i razgovarali, da se osnuje što više klubova, da u njima bude što više mladih ljudi, a mladi da se preko tih klubova i preko nas afirmišu za dalje. Imamo mnogo zlatne dece, ali oni nemaju mogućnosti da se okupljaju. Naš zadatak je da im stvorimo ambijent, da im stvorimo uslove da se oni dobro razvijaju. To je posebno breme koje mi nosimo i ono obećanje koje smo doneli. To su konkretna obećanja i biće i konkretne realizacije - istakao je Jorgić prilikom posete.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading