"TRI I”! Inđić, Ivić I Ivanišević zabeležili pobede!
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Naš as Aleksandar Inđić je Brunela pobedio i ako tok nije tako izgledao. Italijan je stekao prednost i lagano je uvećavao. U pronalaženju najboljih poteza, trošio je previše vremena, dok je Inđić brzo vukao poteze. U vremenskom cajtnotu, Bruneli je očigledno voda ušla u uši.

Išao je iz greške u grešku i pobeda se osmehnula našem Aleksandru. Već sutra nas čeka njihov drugi duel. Inđić će voditi bele figure i sve osim prolaza u narednu rundu bilo bi veliko čudo, jer dovoljan je remi za prolaz.

U partiji između Nemca Svanea i našeg Ivića videli smo virtuoznost koju poseduje Ivić. Sačekao je Svanea da odigra jednu nepreciznost, nakon čega je Ivić to znao veoma umešno da kazni i briljantno završi partiju. Ipak, na početku Nemac je stekao prednost, ali mu je uslovno rečeno igrala samo dama. Ivić je znao da poveže svoju vojsku i u stilu Napoleona doveo protivnika do mata.

Nadahnuto je igrao i naš dugogodišnji reprezentativac Ivanišević. Nije dozvolio sebi luksuz iz prvog kola da juri rezultat. Ušao je ozbiljno u partiju i na kraju veoma precizno, uz prihvatanje rizika, principijalno sproveo napad na protivničkog kralja nakon čega je Petrov videvši šta mu se sprema istakao crvenu zastavicu.

Snažan otpor koji je urodio plodom pružio je Marko Nenezić dugogodišnjem reprezentativcu Bugarske Čeparinovu. I ako je trošio mnogo više vremena za odbranu uz lošiju poziciju, Nenezić je uspeo da odoli Čeparinovu i remizira. I dalje ostaje da je Čeparinov u ovom dvomeču favorit, ali ukoliko naš igrač bude ovako uporan i raspoložen za igru, sutra je svašta moguće.

Danas je jedini poraz pretrpeo Miloš Perunović. Predke Aleksandr je i važio za velikog favorite pre ove partije, a vodio je bele figure. Nametnuo je svoj stil.

Odigrao je veoma jednostavno, precizno, pravolinijski, gađajući svo vreme na kraljevu stranu jer je tamo imao prednost. Perunović je pokušao sve, ali na kraju pešak viška uz odstanjenog kralja van igre, značio je samo jedno. Poraz.

Ne sumljamo da će Perunović pokušati da odigra što je moguće bolje i pokuša sutra belim figurama da iznenadi Rusa. Svim srcem navijamo za naše.

Evo i rezultata naših:

1 Predke Alexandr RUS 1 – 0 Perunovic Milos SRB

2 Cheparinov Ivan BUL ½ - ½ Nenezic Marko SRB

3 Brunello Sabino ITA 0 - 1 Indjic Aleksandar SRB

4 Svane Frederik GER 0 - 1 Ivic Velimir SRB

5 Petrov Martin BUL 0 - 1 Ivanisevic Ivan SRB

Evo i najvažijih rezultata na turniru:

1 GM Tomashevsky Evgeny RUS 1 - 0 GM Michalik Peter CZE

2 GM Berkes Ferenc HUN ½ - ½ GM Halkias Stelios GRE

3 FM Garrido Outon Alex ESP 0 - 1 GM Grandelius Nils SWE

4 IM Haria Ravi ENG 0 - 1 GM Inarkiev Ernesto RUS

5 GM Dreev Aleksey RUS ½ - ½ GM Kobalia Mikhail RUS

6 GM Dragnev Valentin AUT 1 - 0 GM Yilmaz Mustafa TUR

7 GM Rozum Ivan RUS ½ - ½ GM Braun Arik GER

8 GM Yuffa Daniil RUS 0 - 1 GM Krasenkow Michal POL

9 IM Janik Igor POL ½ - ½ GM Kryakvin Dmitry RUS

10 GM Greenfeld Alon ISR 0 - 1 GM Nguyen Thai Dai Van CZE

11 GM Artemiev Vladislav RUS 1 - 0 GM Hracek Zbynek CZE

12 GM Esipenko Andrey RUS 1 - 0 GM Urkedal Frode Olav Olsen NOR

Jedva čekamo nastavak drugog kola u četvrtak, kada ćemo znati ko je ušao među 72. takmičara, a kako se takmičenje bude odvijalo biće sve interesantnije.

Mi navijamo da u njemu naši takmičari što dalje doguraju. Zašto ne i do same završnice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading