IVANIŠEVIĆ KROZ RAZIGRAVANјE U DRUGOM KOLU SVETSKOG KUPA! Inđić, Ivić, Perinović, Nenezić i Ivanišević među 144 igrača
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Zahuktava se takmičenje na Svetskom Kupu. Inđić, Perunović i Ivić su bez puno stresa i panike, stekli lepu prednost i onda lagano remizirali za prolaz. Najstariji Branko Damlјanović je nezasluženo ispao.

Po svemu što je pružio protiv Ukrajinca Kuzubova trebao je da prođe dalјe. Pošto je upao u vremensku oskudicu, napravio je par nepreciznosti, koje su ga koštale pobede. I umesto da pobedi na kraju poraz. 

Nenezić je dokazao da je ipak jači igrač i uvidevši šta je propustio u prvoj partiji, bez srlјanja pustio da Kačavara pobedi samog sebe. Bogosavlјević je u partiji protiv Pantzara pokuša sve. Ipak, večiti šah ga je izbacio iz dalјe borbe. Na kraju poslastica. Ivan Ivanišević se probudio, baš kako smo i očekivali. Prvo je crnim figurama demolirao Lorkipanidzea, a onda to isto učinio i u baražu.

Za kraj izdvajamo rezultat Luke Budisavljevića. Naleteo je na raspoloženog protivnika, koji je u prvom meču slavio. U drugoj partiji Luki je trebala pobeda. U takvoj situaciji, bolјe se snašao Jermenac koji je i u drugoj partiji slavio. Ovo je bilo dobro iskustvo za Budisavlјevića.

Evo i rezultata:

Damljanović Branko - Kuzubov Yuriy 0,5:1,5

Jurtseven Melih - Inđić Aleksandar 0,5:1,5

Lortkipanidze Nodar - Ivanišević Ivan 1:1

Čabarkapa Novak - Krasenkov Mihal 0 : 2

Sahidi Samir - Ivić Velimir 0,5:1,5

Kraus Tomas - Perunović Miloš 0,5:1,5

Budisavljević Luka - Harutjunjan Tigran K. 0 : 2

Kačarava Nikolozi - Nenezić Marko 0,5:1,5

Pantzar Milton - Bogosavljević Boban 1,5:0,5

Od favorita Laznička je tek u razigravanju prošao, Ivan Šarić lako, savladavši Petriašvilija, baš kao i Rus Paravjan protiv Pedra Antonija iz Španije. Trebalo bi napomenuti da je mladi Stojanov Cvetan iz Bugarske izbacio favorita iz Hrvatske Bosiončić Marina.

Zanimljivo je da su svi igrači Crne Gore završili učešće, dok se kod Makedonaca plasirao samo Pančevski, a kod Slovenaca Sebenik koji je neočekivano izbacio Georgijeva.

Već sutra se igra drugo kolo, od 14 časova, a mi sa nestrpljenjem očekujemo da nastupi preostalih pet naših takmičara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading