HEROINA DANA - SKIJAŠICA SPASILA ŽIVOT 12-GODIŠNJEM DEČAKU 15 minuta holivudske drame u Sloveniji, držala ga je za ruku i nije ispuštala, njegov pad bi bio fatalan (FOTO/VIDEO)

Mlada turska skijašica je pobednik u svakom smislu te reči!

Sila Kara
Sila Kara, Foto: printscreen-twitter

Ona je spasila život 12-godišnjem dječaku u slovenskom Ski-centru ''Krvavec'', a u saopštenju Skijaškog saveza Turske navedeno je da je Sila Kara (19) spasila dečaka tokom treninga!

Dečak je sedeo pored Kare na žičari i izgubio je ravnotežu. Ona je uspela da ga uhvati u poslednjem trenutku i na taj način je sprečila njegov pad.

Kara je držala 15 minuta ovog dečaka, a onda su ga spasili pripadnici skijaške patrole.

U saopštenju Skijaškog saveza Turske se navodi da je Kara za hrabrost odlikovana medaljom policije Krvaveca.

Ona je bila među takmičarima u veleslalomu na Krvavecu, koje je održano 12. i 13. februara.

"Bacila sam skijaške štapove i ustima skinula rukavice. Kada sam ih skinula, on je plakao i povikao: "Molim te, drži me s obe ruke." Držala sam ga rukama 15 minuta. Toliko jako me držao za ruku da me je to dodatno motivisalo da izdržim makar još malo!" - rekla je Kara i dodala da su potom na mesto događaja stigle skijaške patrole i osoblje Ski-centra, te da je pustila dečaka da padne na sigurnosnu mrežu.

Kara kaže da su slovenski mediji zatražili da se pronađe devojka heroj.

"Šef slovenske policije i policajci uručili su mi priznanje na aerodromu" - otkrila je Kara koja ističe da je njena moralna dužnost bila da spasi ljudski život i da je zbog toga veoma srećna.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi