SRBIJA SE FENOMENALNO ODUŽILA HEROJIMA Navijači ovacijama i pesmom pozdravili naše trofejne sportiste (FOTO GALERIJA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Ekspedicija Srbije se sa 32. Olimpijskih igara vratila sa rekordnih devet medalja, od čega tri zlatne, pa ne čudi što su hiljade navijača došli ispred Skupštine grada Beograda na doček koji je upriličen trofejnim srpskim sportistima. 

Po prvim procenama, dočeku prisustvuju više od 10 hiljada navijača.

Tok dočeka pratite na našem portalu.

Na kraju se obratio Filip Filipović, kapiten vaterpolista.

- Hvala vam što ste svima nama dali smisao, dali nam podršku i hajde da još jednom pozdravimo ovih veličanstvenih 50 ljudi na balkonu, sportista i trenera.

Milica Mandić: Hvala divni ljudi, hvala Srbijo, meni je srce puno kada vas vidim i volim vas sve.

Jovana Preković: Želim da pozdravim moje Aranđelovčane i da vam kažem da se snovi ostvaruju ako se borite, vredno radite i borite se svim srcem. Hvala vam mnogo.

Damir Mikec: Hvala na neizmernoj podršci, ovo je i vaša medalja. Srce kuca jače nego u finalu. Hvala još jednom puno, divni ste!

Zurabi Datunšavili je bio kratak: - Hvala vam, živela Srbija.

Dejan Majstorović: Dobro veče Srbijo, znam da ste razočarani jer nismo uzeli zlato, ali smo presrećni jer smo ipak uspeli da osvojimo medalju i hvala vam na podršci.

Okupljenim navijačima prva se obratila Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije. 

- Dobro veče Srbijo, mislila sam da će svako obraćanje na balkonu biti sve lakše, ali je ipak sve teže. Želela bih da se zahvalim na bezrezevnoj podršci i ljubavi koju osećamo svakog momenta dok igramo. Nadamo se da ove medalje pružaju vama ljubav i podršku koju vi pružate nama

Došao je red na vaterpolo reprezentaciju Srbije. Delirijum među navijačima, redom su izašli Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Filip Filipović i selektor Dejan Savić.

Posebno je bilo zanimljivo kad se na balkonu pojavila Milica Mandić. Tekvondistkinja je izašla sa zlatom oko vrata, a potom su među okupljenim ljudima upaljene baklje.

Na balkon je zatim izašla i zlatna Jovana Preković. Navijači skandiraju "Jovana, Jovana!". Za njom je izašla i Roksanda Atanasov, njen trener.

Navijače je zatim oduševio srebrni strelac Damir Mike, priređene su mu velike ovacije, a za njim je izašao njegov brat Goran, koji mu je trener.

Na balkon su zatim izašli i Nataša Janković šef misije Olimpijskog komiteta Srbije, doktor Dragan Radovanović kao doktor olimpijskog tima, psiholog Marija Polić.

Posle basketaša, na balkon su izašle odbojkašice. Redom Ana Bjelica, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Maja Aleksić, Slađana Mirković, Silvija Popović, Mina Popović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Maja Ognjenović i na kraju selektor Zoran Terzić.

Odmah posle rvača, izašli su bronzani basketaši! Selektor Goran Vojkić i igrači Mihailo Vasić, Aleksa Ratkov i Dejan Majstorović, dok je poslat i pozdrav Dušanu Domoviću Bulutu koji je sa Olimpijskih igara otišao u SAD.

Zatim je izašao rvač Zurabi Datunašvili, a on se odmah obratio na srpskom sa: Hvala puno, živela Srbija. Iza njega je izašao Stojan Dobrev, selektor rvačke reprezentacije.

Na balkon je prvi izašao je Milenko Sebić. Za njim Dragan Donević, selektor streljačke reprezentacije Srbije. Odmah potom se na balkonu pojavila i Tijana Bogdanović kada je krenulo skandiranje "Tijana, Tijana!". Zatim i selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Jović.

Program dočeka je i zvanično počeo, nabrojane su medalje koje su osvajali: zlatni vaterpolisti, Milica Mandić i Jovana Preković, srebrni Damir Mikec, i bronzane odbojkašice, basketaše, Tijanu Bogdanović, Milenka Sebića i Zuraba Datunašvilija. Pozdravljeni i oni koji su bili blizu toga: Sonja Vasić, Jelena Bruks, Zorana Arunović, Ivana Španović i Novak Đoković.

SRBIJA SE FENOMENALNO ODUŽILA HEROJIMA Navijači ovacijama i pesmom pozdravili naše trofejne sportiste (FOTO GALERIJA)

Printskrin

 

Srbija je osvojila devet medalja na nedavno završenim Olimpijskim igrama što je rekord od osamostaljenja, tri zlata, jedno srebro i pet bronzanih odličja.

SRBIJA SE FENOMENALNO ODUŽILA HEROJIMA Navijači ovacijama i pesmom pozdravili naše trofejne sportiste (FOTO GALERIJA)

Printskrin

 

Uskoro počinje i zvaničan program, a dok se ne pojave sportisti, okupljene navijače pesmom uveseljava Milica Todorović. Odjekuje i pesma "Ko da mi otme iz moje duše Kosovo".

SRBIJA SE FENOMENALNO ODUŽILA HEROJIMA Navijači ovacijama i pesmom pozdravili naše trofejne sportiste (FOTO GALERIJA)

Printskrin

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading