TUŽAN KRAJ SLOVENAČKE BAJKE! Mils "spakovao" 42 poena i doneo istorijsku medalju Australiji!
Tanjug/AP

 

Poraz protiv Francuske u dramatičnoj završnici polufinala imao je ozbiljan uticaj na Slovence. To je verovatno bio i glavni razlog zašto je bronza otišla u ruke Australijanaca.

Naravno, kada Peti Mils odigra kako je ove subote, teško da je postojao iko ko bi sprečio pobedu "kengura". Sjajna igra i preko 100 poena pokazali su silu Australije i sigurno da je sada svima jasno zašto su svake godine među favoritima za najviši plasman.

Dugo im je izmicala medalja, ali ovog puta nije niko mogao da ih zaustavi pa su stigli do prve medalje u istoriji Australije. Žargonski rečeno igralo se bez odbrana. Obe ekipe pucale su iz svih oružja, ali je u Sloveniji zakazao Luka Dončić, pre svih, a onda i ostali. Jako loš šut iz igre (7/20) doneo mu je 22 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Nestvarni Peti Mils postao je prvi igrač koji je ubacio 40 ili više poena u meču za medalju prestigavši Dražena Dalipagića. Utakmica je rešena tek u poslednjoj deonici, iako su "kenguri" vodili tokom čitavog meča, Slovenija se probudila na 5 minuta do kraja.

TUŽAN KRAJ SLOVENAČKE BAJKE! Mils

Tanjug/AP

 

Ipak, do tada uspavani Tajbul i Džo Ingls trojkama su srušili snove Slovencima i obradovali svoju naciju. Najefikasniji igrač meča bio je Mils sa 42 poena, dok je Ingls imao 16. Kod Slovenaca Dončić je ubacio 22, dok je Prepelič sakupio 18. Dodajmo i to da su Amerikanci nešto ranije ove subote osvojili zlato, dok je srebro pripalo Francuzima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading