POSLE OSVAJANJA ZLATA Jovana Preković brutalnom izjavom oduševila naciju
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

Srpkinje biju za - zlato! Posle Milice Mandić u tekvondu, najsjajnije odličje osvojila je i karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61 kilogram. Devojka iz Aranđelovca je veoma emotivno otpevala himnu, a posle je razgovarala sa srpskim izveštačima iz Tokija. 

- Osećaj je kao kada se napiješ. Ne znaš gde si. Šalim se. Mnogo sam uzbuđena i srećna jer sam prošla veoma težak, ali i lep period u proteklih pet godina i drago mi je što je to izašlo na videlo onda kad je trebalo. Dala sam sve od sebe, poslednji atom snage, mnogo  mi je drago što sam osvojila olimpijsku medalju.

Jovana je olimpijska, svetska i evropska šampionka..

- Lepo zvuči. Treniram od pete godine i stvarno ovo radim iz ljubavi. I ništa drugo kod mene ne bi funkcionisalo. I sebi sam sve ovo vreme pričala: "Ti ovo voliš! Ti si šampion!" To me je vodilo sve vreme, tako da baš lepo zvuči".

Finale je bilo izjednačeno, pa su sudije morale da izglasaju pobednika.

- Finale mi nije bilo toliko teško koliko su mi bile teške eliminacije odnosno grupa, zato što sam osetila jak pritisak. Niko mi ga nije nametnuo, već ja sama sebi. Baš sam želela da uđem u borbu za medalju. Bila sam baš svoja u polufinalu i finalu.

Nije Jovana zaboravila ni Roksandru Atanasov.

- Mi smo pričale pre mesec dana ono što treba da se priča. Kad dođemo ovde jedna drugu pogledamo i to je dovoljno. Nema suvišnih komentara. Ona mi je energijom dala vetar u leđa i to mi je pomoglo da osvojim zastavice od sudija jer nisam uspela da poentiram, ali sam dala sve od sebe.

Proslava zlata u rodnom Aranđelovcu je već zakazana.

- Proslaviću je 11. avgusta. Moj otac je sve organizovao pre nego što smo krenuli, bez obzira na rezultat. Jer ipak je za sam sport karate veliki uspeh dolazak na Olimpijske igre. Evo ga sad zlato - zaključila je Jovana. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading