HRVATICA BEZ DLAKE NA JEZIKU, UDARILA NA AMERIKANCE Sve im je dozvoljeno!
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Dvostruka olimpijska šampionka (London 2012, Rio 2016) u bacanju diska Sandra Perković kvalifikovala se i za finale ove atletske dicipline u Tokiju.

Ali, to je nije sprečilo da "oplete" po organizatorima Igara.

Razlog? Postoji samo jedan teren za trening za bacače diska i kladiva u obe konkurencije.

- Imamo užasno velikih problema sa uslovima. Stadion za treninge ima samo jedan krug za kladivo i disk, a ovde su 32 diskašice, isto toliko diskaša, pa isto toliko ljudi u kladivu, znači ukupno oko 130 bacača koristi samo jedan krug! Još ponekad u naše termine ubace i koplje - rekla je Perkovićeva

Besna je jer se u takvim uslovima nemoguće pripremiti.

Poslednji trening pre kvalifikacija sam počela u 9.30, još smo požurili da bismo došli što ranije, bacala sam do 11.47, dakle dva sata i 17 minuta. I u tom sam vremenu uspela da bacim samo sedam hitaca, s tim da sam bacala tri serije po dva hica i za sedmi sam se ugurala.

Ono što je Sandru razljutilo je što nisu uslovi isti za sve. Na primer Amerikance.

- Da bi stvar bila još gora, svi ovde u Olimpijskom selu imamo zabranu kretanja, svako jutro testiranja na korona virus i još 101 stvar, ali zato Amerikanci imaju svoj stadion na koji mogu da odlaze i do kog imaju službeni prevoz. Tako da lepo mogu da idu na treninge, da u miru bacaju koliko god žele, bez stresa, i MOK im to dopušta. Koliko znam u olimpijskom duhu je da smo svi smešteni u istom selu, da svi jedemo istu hranu, da se svi borimo na istom borilištu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading