HRVATICA BEZ DLAKE NA JEZIKU, UDARILA NA AMERIKANCE Sve im je dozvoljeno!
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Dvostruka olimpijska šampionka (London 2012, Rio 2016) u bacanju diska Sandra Perković kvalifikovala se i za finale ove atletske dicipline u Tokiju.

Ali, to je nije sprečilo da "oplete" po organizatorima Igara.

Razlog? Postoji samo jedan teren za trening za bacače diska i kladiva u obe konkurencije.

- Imamo užasno velikih problema sa uslovima. Stadion za treninge ima samo jedan krug za kladivo i disk, a ovde su 32 diskašice, isto toliko diskaša, pa isto toliko ljudi u kladivu, znači ukupno oko 130 bacača koristi samo jedan krug! Još ponekad u naše termine ubace i koplje - rekla je Perkovićeva

Besna je jer se u takvim uslovima nemoguće pripremiti.

Poslednji trening pre kvalifikacija sam počela u 9.30, još smo požurili da bismo došli što ranije, bacala sam do 11.47, dakle dva sata i 17 minuta. I u tom sam vremenu uspela da bacim samo sedam hitaca, s tim da sam bacala tri serije po dva hica i za sedmi sam se ugurala.

Ono što je Sandru razljutilo je što nisu uslovi isti za sve. Na primer Amerikance.

- Da bi stvar bila još gora, svi ovde u Olimpijskom selu imamo zabranu kretanja, svako jutro testiranja na korona virus i još 101 stvar, ali zato Amerikanci imaju svoj stadion na koji mogu da odlaze i do kog imaju službeni prevoz. Tako da lepo mogu da idu na treninge, da u miru bacaju koliko god žele, bez stresa, i MOK im to dopušta. Koliko znam u olimpijskom duhu je da smo svi smešteni u istom selu, da svi jedemo istu hranu, da se svi borimo na istom borilištu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading