DELILE SE MEDALJE U DESETAK SPORTOVA Nemice neprikosnovene u konjičkom sportu, Estonija na tronu posle 2008.
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Slovenačka džudistkinja Tina Trstenjak osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 63 kilograma. Ona je u finalu izgubila od Francuskinje Klarise Agbenjenu na vazari. Bronzane medalje u istoj kategoriji osvojile su Ketrin Bošemin-Pinar iz Kanade i Italijanka Marija Čentrakio.

U muškom finalu u kategoriji do 81 kilograma, pobedu je odneo japanski džudista Takanori Nagase. On je na ovaj način doneo petu zlatnu medalju zemlji domaćinu ovogodišnjih Igara. Srebrna medalja u toj kategoriji pripala je Mongolcu Saidu Molajeju, a bronzana Austrijanacu Šamilu Borhašviliju i Matijasu Kaseu iz Belgije.

DELILE SE MEDALJE U DESETAK SPORTOVA Nemice neprikosnovene u konjičkom sportu, Estonija na tronu posle 2008.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

 

Ženska reprezentacija Estonije u mačevanju osvojila je zlatnu medalju. Estonke su u finalu bile bolje od reprezentacije Južne Koreje, a pobedu od konačnih 36:32 donela je Katrina Leis. U borbi za treće mesto, Italija je rezultatom 23:21 odnela pobedu nad Kinom.

Estonija je poslednju zlatnu medalju na Olimpijskim igrama osvojila u Pekingu 2008. godine.

DELILE SE MEDALJE U DESETAK SPORTOVA Nemice neprikosnovene u konjičkom sportu, Estonija na tronu posle 2008.

EPA-EFE/KIYOSHI OTA

 

Kineskinje Džen Jusi i Džang Đijaki osvojile su zlato u sinhronizovanim skokovima u vodu sa tornja 10 metara. One su slavile sa 363,78 poena, odnosno imale su 53 više od Amerikanki Džesike Parato i Delejni Šnel, koje su osvojile srebro. Bronzana medalja pripala je Gabrijeli Agundes i Alehandri Arosko iz Meksika sa 299,70 poena.

Reprezentacija Japana osvojila je zlatnu medalju u softbolu, u finalu su pobedili SAD. Domaća ekipa je pobedom od 2:0 odbranila zlato osvojeno na Igrama u Pekingu 2008. godine, jer se taj sport nije igrao u Londonu i Riju 2012. i 2016. godine. U meču za treće mesto Kanađanke su pobedile Meksiko 3:2.

Amerikanka Karisa Mur i Brazilac Italo Fereira ušli su u istoriju kao prvi olimpijski šampioni u surfovanju. Mur je u finalu pobedila Bjanku Buitendag iz Južne Afrike, dok je Fereira bio bolji od Japanca Kanoe Igarašija. Bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji osvojila je Amuro Tuzuki iz Japana, a u muškoj Australijanac Oven Rajt.

Kanađanka Mod Šaron osvojila je zlatnu medalju u dizanju tegova u konkurenciji do 64 kilograma. Ona je sa ukupno 236 podignutih kilograma bila bolja od Italijanke Đorđe Bordinjon, koja je podigla četiri kilograma manje. Na trećem mestu našla se Ven-Hui Čen iz Kinskog Tajpeja sa 230 kilograma.

Kanadi je ovo drugo zlato na ovogodišnjim Igrama, ukupno su osvojili osam medalja.

Reprezentacija Nemačke (Džesika fon Bredu-Verndl, Izabel Vert i Dorotea Šnajder) u konjičkom sportu osvojila je zlatnu medalju u disciplini timska dresura. U timskoj konkurenciji ovo je Nemačkoj deveta zlatna medalja na poslednjih deset takmičenja, a jedino su bez zlata ostali 2012. godine u Londonu.

Srebro je pripalo selekciji SAD, dok je treća bila Velika Britanija.

Nemačka je od 1928. godine i Igara u Amsterdamu, kada je dresura uvedena u program, osvojila 13 zlatnih medalja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading