VUČEVIĆ ZNA KO JE NAJBOLJI Jokić zaslužuje ponovo da bude MVP
EPA/Erik S. Lasser

Aktuelni dvostruki MVP u NBA ligi bori se za treći uzastopni trofej najkorisnijeg igrača u šampionatu, a prema poslednjem preseku u MVP trci, Jokić više nije prvi kandidat pošto ga je prestigao Džoel Embid.

-Igra odlično, još jedna odlična sezona, sa tripl-dabl prosekom. Ima neverovatne brojke, sa neverovatnim procentima iz igre. Zaslužuje da ponovo bude MVP. Kada on ima tripl-dabl, Denver ima skor od 26 pobeda i poraz, koji su skoro doživeli - rekao je Vučević u intervju za agenciju MINA. 

Kako kaže, Denver bez Jokića sigurno ne bi bio prvi na Zapadu i jedan od najboljih u ligi.

-On je glavni faktor u igri Denvera. Zbog toga zaslužuje da bude MVP - rekao je Vučević.

Vučević se osvrnuo i na igre Bulsa ove sezone, koji trenutno imaju učinak 33-37.

-Sigurno da nije sezona kakvu smo očekivali. Smatrali smo da ćemo biti bolje plasirani na tabeli, da ćemo bolje igrati. Međutim, imamo problem sa kontinuitetom. Ne znam pravi razlog oscilacija i padova u igri. Posle nekoliko pobeda i odličnih partija vezali bi 3-4 poraza. To nam se tokom sezone dešava naizmenično.

ŠOK U NBA LIGI Jokić izgubio prvo mesto u trci za MVP tri nedelje pre kraja

Sa druge starne, svojim partijama u dresu Čikaga je zadovoljan.

-Zadovoljan sam, posebno što je to period koji dolazi posle izuzetno teške prošle sezone, zbog privikavanja na novu ulogu i saigrače, na novi klub. Zbog svega toga prošlu nisam odigrao kako znam, iako je i to bila dobra sezone za mene. Ova sezona je još bolja, što je i bilo očekivano, privikao sam se, a promenili smo i stil igre što mi više odgovara. Dobra sezone za mene, ali je najbitnije da ekipa igra dobro i ostvari ciljeve - rekao je Vučević.

Iskusni košarkaš govorio je i o predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci, na kom bi želeo da igra za Crnu Goru, ali da o tome još nije razgovarao sa selektorom.

-Što se mene tiče imam želju da igram na SP. Voleo bih da, kao i pre četiri godine u Kini, budem učesnik šampionata. Voleo bih, ali o tome još nisam razgovarao sa selektorom Boškom Radovićem i predsednikom Košarkaškog saveza Nikolom Pekovićem. Veliki je rezultat ponovo učestvovati na SP. Svaka čast momcima na sjajnim kvalifikacijama - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading