POKUŠEVSKI BRILJIRAO U POBEDI OKLAHOME Aleksej ubacio 12 poena u trijumfu nad Njujork Niksima
EPA-EFE/JASON SZENES

Još jedna dvocifrena partija Alekseja Pokuševskog u NBA ligi! Sjajni, mladi srpski košarkaš bio je deo neverovatno efiaksne utakmice u "Medison Skver Gardenu", gde je Oklahoma uz njegovu sasvim solidnu pomoć došla do trijumfa nad Njujork Niksima - 135:145. 

Uprkos katastrofalno lošoj prvoj četvrtini tokom koje je Oklahoma primila čak 48 poena, Tanderi su smogli snage da u nastavku zaigraju daleko disciplinovanije u odbrani, a napad ih je konstantno služio, pa su u naredne dve deonice postigli i sami po 43 poena, što im je na kraju trasiralo put ka trijumfu protiv Niksa.

I Aleksej je odigrao odlično. Imao je sasvim dobre procente šuta ubacivši 12 poena (3/4 za dva, 2/4 za tri), na terenu je proveo nešto više od 18 minuta, a na sve to je sakupio dva skoka i tri asistencije uz jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Imao je i dve izgubljene lopte.

PO*NO GLUMICA ODLEPILA NA SRBINA Zvezda filmova za odrasle pozirala u dresu Nikole Jokića (FOTO)

Ubedljivo najefikasniji u timu Oklahome bio je Šej Gildžes-Aleksander koji je postigao 37 poena uz pet skokova i osam asistencija, Lugenc Dort je imao 24 poena pored svog imena, dok je Džoš Gidi meč završio sa 24 poena uz 12 skokova. Kod Njujorka, najefikasniji je bio Kam Rediš koji je postigao 26 poena, a blizu njega su bili Džulijus Rendl sa 25 poena i Imanuel Kvikli sa 24 poena. 

Prosto je neverovatno koliko smo poena videli na ovom meču, koji je od svog samog starta bio kandidat da bude možda i jedan od najefikasnijih koji ćemo videti ove sezone. Procenti šuta pratili su i jedne i druge, a jedino tokom poslednjeg kvartala došlo je do pada, da li zbog umora ili zbog nečeg drugog.

Oklahoma je na Istočnu obalu došla na krilima trijumfa protiv Toronta iz pretprošle noći i pokazuje da bi, ako ovako nastavi, možda mogla da se nađe u konkurenciji barem za mesto u plej-inu na kraju regularnog dela sezone. Bio je ovo peti trijumf Tandera uz sedam neuspeha, dok je Njujork pokvario svoj skor i sada ima 6-7 na tabeli Istočne konferencije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading