BRUTALNO POJAČANJE Iznenadili su Srbiju, a sada njihov dres oblači buduća NBA zvezda
Foto: Printscreen/Twitter

- Kada sam imao 16 godina italijanski savez je kontaktirao mog oca. Pitali su da li imam italijanske korene, da li mogu da dobijem državljanstvo. Tata im je rekao da mogu i tada je ceo proces počeo. Doleteo sam u San Francisko, mnogo puta sam bio u italijanskoj ambasadi, imali smo neke sastanke i dobio sam italijanski pasoš - otkrio je Bančero.

SJAJNE VESTI Bogdan Bogdanović se vraća na teren

On do sada nije bio u Italiji. 

- Planiram da igram za nacionalni tim Italije. Nisam siguran kada, nisam još uvek bio tamo, ali to koliko ljubavi dobijam odande je neverovatno. Ne mogu da sačekam da odem u Italiju", rekao je on i objasnio odakle potiču njegovi italijanski koreni:

- Sa strane mog tate imam Italijane. Njegov pradeda, a moj čukundeda je rođen u Italiji i on se doselio u Sijetl i zasnovao porodicu ovde. Tako da je deda mog oca iz Sijetla i ima italijanske korene. Znate, uvek sam se pitao kada sam odrastao zašto mi je ime Paolo, toliko drugačije od ostale dece. Otac mi se zove Mario, stric Anđelo, drugi stric Armando, brat Đulio i kada sam malo porastao objasnili su mi da imam italijanske korene - objasnio je Bančero.

Italija je dobila veliko pojačanje, ovaj momak je pokazao da zna da igra košarku...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading