PRVA SEZONA, A VEĆ BRDO PARA Jović u NBA dobija brutalan ugovor, evo koliko će mladi Srbin zarađivati
EPA-EFE/JASON SZENES

Nikola Jović je izabran u prvoj rundi NBA drafta koji je održan u noći između četvrtka i petka kao 27. pik koji je pripadao Majamiju. 

Od košarkaša koji je prošlu sezonu proveo igrajući za Megu samo četiri srpskih igrača je prolazilo bolje na draftu, a to su Darko Miličić (2. pik, 2003. godine), Vladimir Radmanović (12. pik, 2001. godine), Nenad Krstić (24. pik, 2002. godine) i Vlade Divac (26. pik, 1989. godine), dok se izjednačio sa Bogdanom Bogdanovićem (27. pik, 2014. godine).

-Mislimo da je ovaj klinac bujajući talenat i nismo mogli da ga propustimo. Bilo je drugih tipova koji su nam se svideli, ali verujem da su oni duplikati onoga što već imamo. Jović je jedinstven košarkaš. Jedinstvena visina, jedinstveno umeće. Zato smo želeli da idemo s njim - rekao je Pet Rajli, predsednik Majami Hita. 

Jović će 20. rođendan proslaviti 9. juna 2023. godine, što znači da će kao tinejdžer postati milioner.

LEGENDA MAJAMIJA ODUŠEVLJENA JOVIĆEM "Njegov talenat je jedinstven"

Očekuje se da Jović u Majamiju u prvoj sezoni igra za platu od 2.200.000 dolara, a kada se oduzme porez koji NBA košarkaši plaćaju u SAD, njegova zarada bi trebalo da iznosi nešto manje od 1.400.000.

Činjenica da ga je upravo Majami odabrao može da raduje Nikolu i iz finansijskog aspekta jer pored poreza SAD, postoje i porezi u državama, u gotovo svim, ali ne i u Floridi. 

Ne razmišljajući o finansijskom delu, Jović je nakon što je izabran poručio da je izuzetno zadovoljan.

-Ako me ubace u igru odmah, siguran sam da bih mogao da pomognem timu. Moj pas, vizija... mnogi ljudi ne vide da sam popravio odbranu. Ja sam veliki bek koji može da preuzme bilo koju poziciju. Stvari koje odmah mogu da se primete su moj šut, umeće dodavanja i košarkaški IQ - rekao je Jović.

Pred Srbinom je sada odlazak na pripreme za letnju ligu koju će Majami igrati u Los Anđelesu i San Francisko, a potom i priprema za početak sezone. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading