HRVAT SVE PRIZNAO Jokića niko ne može da čuva
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Hrvatski košarkaš stigao je u Beograd na Fajnal-for Evrolige, a govorio je o svojoj sezoni u NBA ligi, Luki Dončiću, kao i o završnici najjače lige na svetu i Evrolige.

- Jokić igra maestralno i još nisam smislio način na koji mogu da ga čuvam. Pogađa teške šuteve s polja, iznutra, može da doda, ne možeš ga udvojiti jer će uvek naći neko rešenje. Zasluženo je opet MVP - rekao je Zubac i dodao da je blizu tog nivoa i Slovenac Luka Dončić.

MVP LUMPUJE U CENTRU BEOGRADA Nikola Jokić uhvaćen u provodu u kafani, košarkaš pojavom napravio opštu pometnju (VIDEO)

- Po mom mišljenju, ima tu četiri, pet igrača koji igraju na tom MVP nivou, i sve zavisi o nijansama i uspehu ekipe. Mislim da je moguće da u nekom trenutku Luka dobije tu nagradu, ali dok je Nikola tu... biće zanimljivo - kazao je on.

Poslednjih godina, sve je više igrača sa ovih prostora koji dobijaju zapaženu ulogu u NBA ligi.

- Što nas je više, dobijamo veći respekt od strane Amerikanaca. Sećam se da se dosta manje pričalo o Balkancima kada sam došao u ligu i da nismo dobijali toliki respekt. Ipak, s''vremenom dosta igrača odavde ima sve veće uloge u svojim timovima. Luka i Nikola igraju na MVP nivou, glavni su igrači u svojim timovima. U dobrom smo položaju i to je važno i nama, pa i onim igračima koji tek treba da dođu u ligu - kaže Zubac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading