NAJBOLJI KOŠARKAŠKI SAJT ZAPUŠIO USTA KRITIČARIMA! Nikola Jokić prvi u MVP trci!
AP/Adam Hunger

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić lider je u MVP trci prema specijalizovanom košarkaškom sajtu "Basketball Reference".

Za razliku od NBA lige, koja gleda samo osnovnu statistiku i rezultat ekipe, ugledni košarkaški sajt "Basketball Reference" drugačije vodi tu listu. 

Naime, oni ne gledaju samo osnovnu statistiku (poeni, skokovi, asistencije) i skor ekipe, već u obzir uzimaju kompletan uticaj na ekipu i naprednu statistiku.

Tako je kod njih Jokić neprikosnoven u MVP trci, pošto je ubedljivo najbolji u ligi po svim naprednim statistikama, a trenutno ima najveći PER i najbolji +/- odnos u istoriji NBA lige.

Takođe, srpski košarkaš ima najbolji EFG% (efikasnost) i TSP (true shooting percentage, koji daje pravu sliku o efikasnosti tokom šuta, pošto sabira šut za dva, šut za tri i slobodna bacanja i iz kojih situacija i kako je upućen šut ka košu, pa nam to daje bolju sliku nego svi razdvojeni procenti).

 

 

Klasičan procenat šuta ne uračunava slobodna bacanja i TSP još iskazuje veću vrednost postignute trojke od dvojke i on sve sabira i daje pravu sliku.

Za razliku od NBA MVP trke gde je Jokić na trećem mestu iza Kevina Durenta i Stefa Karija, ovde je popularni Džoker prvi Durent drugi, a Kari treći.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading