NIŠTA OD PRVE ŽENE NA MESTU TRENERA U NBA! Bio je optužen za silovanje, igrao sa Darkom Miličićem, a sada je preuzeo Portland!
Tanjug/Ap

Bilaps, koji je trenersku karijeru započeo prošle godine kao asistent u Los Andjeles Klipersima, potpisao je sa Portlandom petogodišnji ugovor.

- Veoma sam uzbuđen, ali i skroman što se tiče mog dolaska u klub. Portland je posebno mesto i jedinstvena franšiza - rekao je 44-godišnji trener.

Pre nego što je počeo da se bavi trenerskim poslom Bilaps je profesionalno igrao košarku, a 2004. godine osvojio je titulu u NBA ligi sa ekipom Detroita, a saigrač mu je tada bio naš Darko Miličić.

U igračkoj karijeri nastupao je na pet ol-star vikenda, a 2014. godine je okončao košarkašku karijeru.

NIŠTA OD PRVE ŽENE NA MESTU TRENERA U NBA! Bio je optužen za silovanje, igrao sa Darkom Miličićem, a sada je preuzeo Portland!

Tanjug/Ap

 

Dve godine kasnije Detroit je povukao njegov dres sa brojem jedan.

Njegov dolazak u Portland podstakao je medijske natpise o slučaju silovanja mlade žene, za koji je bio optužen 1997. godine.

Spor je završen vansudskim dogovorom, a Portland je na Bilapsov zahtev ponovo istražio ceo slučaj.

Portland je poslednjih osam godina učesnik plej-ofa NBA lige, ali je čak pet puta eliminisan u prvoj rundi.

Ove sezone eliminisani su u prvoj rundi od Denvera (4:2), dok su najbolji rezultat ostvarili u sezoni 2018/19, kada su igrali finale Zapadne konferencije protiv Golden Stejta, u kojem su poraženi sa 4:0 u seriji.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading